Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump: “Erdoğan ile sahip olduğum ilişkiye kimse sahip değil”

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Trump, Erdoğan ile olan ilişkisini “benzersiz” olarak tanımladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2026 22:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2026 22:59
Kaynak: İHA
Trump: “Erdoğan ile sahip olduğum ilişkiye kimse sahip değil”

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Maryland’de bulunan Joint Base Andrews Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Trump, “Erdoğan ile benim sahip olduğum türden bir ilişkiye kimse sahip değil” ifadelerini kullanarak iki lider arasındaki diyaloğun güçlü olduğuna vurgu yaptı.

“ERDOĞAN ÇETİN BİR LİDER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında değerlendirmelerde bulunan Trump, Türk liderin güçlü bir siyasi karaktere sahip olduğunu söyledi.

Trump açıklamasında, “Kendisi çetin bir adam. Ama çok iyi bir ilişkimiz var. Bazıları buna şüpheyle yaklaşabilir fakat ben onun iyi bir müttefik olduğunu düşünüyorum” dedi.

ABD Başkanı ayrıca Türk halkının Erdoğan’a büyük saygı duyduğunu ifade etti.

GÜNDEMDE İRAN GERİLİMİ DE VARDI

Trump’ın açıklamalarında İran ile yaşanan gerilim de önemli yer tuttu.

İran’a yönelik olası askeri müdahale ihtimaliyle ilgili konuşan Trump, doğru yanıtlar alınmaması halinde sürecin hızla değişebileceğini söyledi. Ancak savaş yerine diplomatik çözüm ihtimaline öncelik verdiğini ifade eden Trump, “Birkaç gün bekleyerek insanların ölmesini engelleyebilirsem bu harika olur” dedi.

“İRAN’A HİÇBİR ŞEY TEKLİF ETMEDİK”

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları gevşetebileceği yönündeki iddialara da yanıt veren Trump, herhangi bir taviz verilmediğini belirtti.

Trump, İran’ın ancak anlaşma imzalaması halinde ekonomik anlamda yeniden toparlanabileceğini söyledi.

KÜBA AÇIKLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Trump, açıklamalarında Küba ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Küba yönetiminin kontrolü kaybettiğini savunan Trump, ülkeye yönelik ambargonun geleceğiyle ilgili yeni kararların yakında açıklanacağını ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.