Hava Durumu

İsrail'den Refah’ın doğusuna tahliye emri! Filistinliler bölgeden ayrılıyor

İsrail'in Refah’ın doğusuna tahliye emri vermesi üzerine Filistinliler bölgeyi terk etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 18:31
Kaynak: İHA
İsrail'den Refah’ın doğusuna tahliye emri! Filistinliler bölgeden ayrılıyor

İsrail 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde kara saldırısı için harekete geçti. İsrail ordusunun sabah saatlerinde Refah’ın doğusundaki 100 bin kişiye tahliye emri vermesinin ardından, İsrail uçakları Filistinlilere el-Mevasi bölgesindeki insani bölgeye gitmeleri uyarısı yazan broşürler dağıttı. Broşürlerde, İsrail ordusunun Filistinli örgütlere karşı aşırı güç kullanacağı, bu örgütlerle yakın ilişki kuran herkesin kendisi ve ailesinin hayatını riske atacağı ifadeleri de yer aldı.

İsrail’in bombardımanlarından kaçmak için sürekli göç eden Filistinliler, İsrail’in uyarısından saatler sonra eşyalarını yüklediği eşek arabaları ile yola çıktı. Bazı Filistinliler otomobille bölgeyi terk ederken bazıları ise ailesiyle birlikte yürüyerek bölgeden ayrılıyor. Bölgeden ayrılan Filistinlilerin bir kısmının Refah kentinin güneyine, diğerlerinin Deyr El Balah kenti ile el-Mevasi bölgesine gittiği belirtiliyor.

İsrail ordusu, Refah’ta yaşayan Filistinlilere Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti ve el-Mevasi bölgesindeki kamplara gitmeleri çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.