Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran, ABD helikopterini vurdu! Trump: Saldırıya karşılık vermek zorundayız

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı yakınlarında düşen ABD’ye ait AH-64 Apache taarruz helikopterinin İran tarafından vurulduğunu iddia ederek, Washington’un karşılık vermek zorunda olduğunu söyledi. Trump, İran ile nükleer müzakerelerde ise “anlaşmaya çok yakın olduklarını” belirtmişti.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2026 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2026 21:05
Kaynak: İHA
İran, ABD helikopterini vurdu! Trump: Saldırıya karşılık vermek zorundayız

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı yakınlarında görev yapan ABD ordusuna ait bir helikopterin düşmesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Trump, AH-64 Apache tipi taarruz helikopterinin İran tarafından vurulduğunu öne sürdü.

“İKİ PİLOT GÜVENDE” AÇIKLAMASI

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olayın ABD ordusu tarafından kendisine bildirildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ordumuz tarafından az önce bilgilendirildim ki, dün gece İranlılar, Hürmüz Boğazı üzerinde devriye görevi yürüten son derece gelişmiş bir Apache helikopterimizi düşürmüş. Olayda iki pilot görev yapıyordu. Her ikisi de güvende ve herhangi bir yara almadı.”

“ABD KARŞILIK VERMEK ZORUNDA” MESAJI

ABD Başkanı, yaşanan gelişmenin ardından sert bir çıkış yaparak Washington yönetiminin karşılık vermesi gerektiğini vurguladı. Trump, “ABD bu saldırıya karşılık vermek zorunda” ifadelerini kullandı.

İRAN İLE MÜZAKERE SÜRECİ

Trump, aynı gün yaptığı başka bir açıklamada ise İran ile yürütülen görüşmelere değinmişti. Nükleer anlaşma konusunda ilerleme olduğunu belirten Trump, “2 ya da 3 gün içinde bir anlaşma imzalama şansımız yüksek. Çok iyi bir anlaşmanın son aşamalarındayız” ifadelerini kullanmıştı.

Trump ayrıca olası bir askeri müdahale ihtimaline de değinerek, “Eğer bombalarsak, 2-3 hafta içinde İran’ın elinde hiçbir şey kalmaz. Ancak Hürmüz Boğazı aylarca kapalı kalabilir” demişti.

“2 HAFTADA TAM ZAFER” VURGUSU

Cumhuriyetçi Parti içindeki bir etkinlikte de konuşan Trump, İran politikasına ilişkin değerlendirmelerini sürdürdü. Trump, “Bence bu savaşı kazanıyoruz, ancak asıl zaferi önümüzdeki 2 hafta içinde tam zafer ilan ettiğimizde kazanacağız” dedi.

PETROL VE KÜRESEL ETKİ VURGUSU

Trump, açıklamalarında ekonomik etkilere de değinerek, olası bir anlaşma veya çözümün petrol fiyatlarını düşürebileceğini savundu. Hürmüz Boğazı’nın kapalı kalmasının küresel enerji piyasalarını ciddi şekilde etkileyebileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.