Hava Durumu

ABD'de 8 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan 3 polis görevden alındı

ABD'nin Philadelphia kentindeki bir futbol sahası yakınlarında duydukları silah seslerine karşı ateş açarak siyahi bir kız çocuğunun ölümüne sebep olan 3 polisin işine son verildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2022 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2022 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
ABD'de 8 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan 3 polis görevden alındı

ABD'de Sharon Hill Belediye Meclisi, 27 Ağustos 2021'de 8 yaşındaki siyahi Fanta Bility'nin ölümüne ve 3 kişinin yaralanmasına sebep olan polis memurları Brian Devaney, Sean Dolan ve Devon Smith'in görevden el çektirilmesine karar verdi.

Meclis Başkanı Tanya Allen oylamanın ardından yaptığı açıklamada, "Sharon Hill'in kalbi hala kırık. İlçe sakinleri olarak Fanta Bility için üzülüyor ve ailesine en derin taziyelerimizi bir kez daha iletiyoruz." dedi.

Allen, Sharon Hill'de polisi memuru olan 3 kişinin kovulması kararında bölge savcılığının yönelttiği ciddi suçlamaların etkili olduğunun altını çizdi.

12 SUÇTAN YARGILANMALARI İSTENMİŞTİ

Deleware İlçesi Bölge Savcısı Jack Stollsteimer, 19 Ocak'ta polis memurları Devon Smith, Sean Dolan ve Brian Devaney'i Ağustos 2021'de futbol maçında çıkan silahlı kavgayı bastırmaya çalışırken seyirciler arasındaki kız çocuğu Fanta Bility'nin ölümüne ve 3 kişinin yaralanmasına sebep olmakla suçlamıştı.

Savcılığın hazırladığı dosyaya göre polis memurlarının, "kasıtsız adam öldürme ve can güvenliği konusunda sorumsuz davranmakla" ilgili 12 suçtan yargılanmaları istenmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.