Hava Durumu

Yıldırım MTAL’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi

Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 09:31
Kaynak: Yıldırım MTAL - Bülten
Yıldırım MTAL’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi

Bursa Yıldırım'da okulun spor salonunda düzenlenen etkinliğe Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Akbulut, sendika temsilcileri ve okul müdürleri katılım sağladı. 20 Öğretmen ve 70 öğrencinin yer aldığı fuarda, organik okul serası, oynadığımız oyunun karakteri olalım, diktiğim ağaçlarla büyüyorum, organik maddelerden gelen temizlik, kendimi tanıyorum medyayı doğru okuyorum, elektronik veli bilgilendirme, topraktan gelen çöpe gitmesin konularında 20 farklı proje yer aldı.

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren  okul müdürü Ömer Yılmaz, “Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın bileşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerimizin yıl boyunca hazırladıkları projeleri bugün sizlere sunuyorlar. Gerçekleştirilen bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı bireylerin yetişmesine büyük bir katkı sunuyor. Bugün de burada danışman öğretmenlerimizin koordinatörlüğünde ekolojik denge, medya okuryazarlığı, oyun oyunlaştırma gibi birbirinden farklı 20 tematik projeyi bizlere sunuyorlar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK Proje Koordinatörü Biyoloji Öğretmeni Büşra Nilüfer, “Gerçekleştirilen bilim fuarları ile birlikte gençlerin hem grup halinde uyumlu bir şekilde çalışmayı deneyimledikleri hem de geliştirdikleri projeler ile birçok soruna da çözüm üretmeyi hedefliyor. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gayretleriyle ortaya çıkan birbirinden önemli projeler için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Yıldırım MTAL - Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.