Hava Durumu

"Yaz tatilinde gençlere büyük imkan"

AK Parti Bursa Milletvekili İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2022 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2022 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
"Yaz tatilinde gençlere büyük imkan"

AK Parti Bursa Milletvekili İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek, bu yaz tatilinde çocuklarımız ve gençlerimiz için devletimiz yaz tatillerini verimli, zinde geçirmeleri amacıyla, spor okullarının yaz boyunca açık olduğunu ve gönüllerince seyahat etmeleri, ülkemizin güzelliklerini keşfetmeleri için, Yüksek Öğrenim Yurtlarını ücretsiz bir şekilde kullanabileceklerini dile getirdi.

Bursa Milletvekili Atilla Ödünç,"AK Parti olarak iktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana gençlerimizin her alanda ilerlemesine büyük önem verdik. Onların hayata katılımları, kişisel ve fiziksel gelişimi için gereken her adımı attık. Ülkemizi spor okullarıyla, kapalı spor salonlarıyla, olimpik yüzme havuzlarıyla, modern spor tesisleriyle donattık.  Spor alt yapısına gerek aziz vatanımızda, gerekse Bursa’mızda büyük yatırımlar yaptık. Bu yatırımlarla lisanslı sporcu sayılarımızı artırdık. Ülkemiz son yıllarda uluslararası spor aktivitelerinde büyük başarılara imza atmaktadırlar. Sporcularımızgururla al yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmaktadırlar. Ülkemizde 20 yıldır büyük bir gayretle çalıştık.Yapmış olduğumuz yatırımlarla Gençlik Merkezi Sayısını 9’dan 407’ye, Spor Tesisi Sayısını 1575’ten 4127’ye, Yükseköğrenim Yurtları Yatak Kapasitesini 182 binden 746 bine çıkardık. Bursa’mızda 5 Gençlik Merkezi yapımını tamamlayarak, Yurt Yatak Kapasitesi sayımızı 4964’ten, 7098’e çıkardık. " açıklamasında bulundu.

Milletvekili Atilla Ödünç, "Ülkemizde gençlerimizin gerek spor alanlarından yararlanmaları, gerekse özgürce seyahat etmeleri, yeni yerler keşfetmeleri, sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla AK Parti hükümeti olarak yeni müjdeleri yaz tatilinde hayata geçiriyoruz" dedi.

Devletimizin sunmuş olduğu imkanları sıralayan Milletvekili Atilla Ödünç, "İlk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Spor Okulları 81 ilimizin tamamında 5-18 yaş arasındaki çocuklara ve gençlere hizmet verecek şekilde açık olacaktır. Bu tesislerde, yüzmeden tenise, eskrimden güreşe, jimnastikten judoya kadar sporun her alanında faaliyet gösteren okullarımızdan gençlerimiz istifade edeceklerdir. 2022 yılında ise yazın ülkemizde spor okullarımızda 4 milyon 100 bin evladımızı sporla buluşturmak için hazırlıklarımız Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından tamamlanmıştır. Sağlıklı, zinde, güçlü bir vücut için, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi ülkemizde ve Bursa’mızda Spor Okullarımızdan istifade etmeye davet ediyorum. Bu şekilde çocuklarımızın, gençlerimizin fiziksel gelişimlerine katkı sağlamış olacak ve yaz tatilini daha verimli geçirmelerine ortam hazırlayarak katkı sunmuş olacağız. Gençlerimize bir diğer müjdemizde yaz aylarında gönüllerince seyahat edebilmelerine imkan sağlayacak konaklama ile ilgilidir. 81 ilimizin tamamında belirlenen yurtlarımız 15Temmuz - 1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş arası gençlerimizin ücretsiz konaklamalarına açık olacaktır. Rezervasyonla bu yurtlardaki konaklama imkanlarından faydalanacak gençlerimizin ülkemizi rahatça gezmelerine, birbirinden harika yerler keşfetmelerine, yeni arkadaşlıklar kurmalarına imkan sağlanacak, kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olunacaktır. Devletimizin sunmuş olduğu bu harkulade hizmetten gençlerimizi istifade etmeye çağırıyorum.AK Parti hükümetleri olarak 2002 yılından bu yana gençlerimizin ülkemizin imkanlarından daha çok istifade etmelerini önemsedik. Gençlerimizi geleceğimiz, yarınlarımız olarak görüyoruz." İfadelerine yer verdi.

Milletvekili Atilla Ödünç, "Siz değerli basın mensupları kanalıyla, çocuklarımıza ve gençlerimize yazın sizlere sunulan bu büyük avantajların doya doya tadını çıkarın diyorum. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.