Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sporun nabzı Osmangazi’de tutuldu!

Osmangazi Belediyesi’nin medya buluşmaları kapsamında düzenlediği “Maç Kaç Kaç?” söyleşisi, spor medyasının deneyimli isimlerini ağırladı. Mehmet Ali Ekmekçi ve Cevdet Altınel, söyleşide meslek tecrübelerini ve günümüz spor basınının dönüşümünü katılımcılarla paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2025 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2025 10:40
Muhabir: Nagihan ER
Sporun nabzı Osmangazi’de tutuldu!

Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Girişimcilik Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Maç Kaç Kaç?” söyleşisinde, spor haberciliğinin geçmişten günümüze geçirdiği dönüşüm konuşuldu. Moderatörlüğünü Sevda Kurul’un üstlendiği etkinlikte gazeteciler Mehmet Ali Ekmekçi ve Cevdet Altınel, Türkiye’de alternatif sporların gelişimi, spor medyasında etik ilke ve tarafsızlık anlayışı ile sosyal medyanın sektöre etkisi gibi önemli başlıklara değindi. Söyleşide ayrıca Bursaspor’un tarihsel süreci üzerine de değerlendirmeler yapıldı. Programa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gazetecilik bölümü öğrencileri de katılım sağlayarak mesleğe dair ilgi çekici bir deneyim yaşadı.

‘MEDYA İKLİMİ DEĞİŞİYOR’

Spor gazeteciliğinin diğer medya alanlarından farklı, kendine has kuralları olduğunu belirten Mehmet Ali Ekmekçi, geçmişten bugüne yaşanan dönüşüme dikkat çekti. Ekmekçi, “Bu alan, belirli bir sistematiğe ve dengeye sahip. Geçmişte branş gazeteciliği daha yaygındı; her muhabir kendi alanında uzmanlaşırdı. Ancak günümüzde bu net ayrımlar giderek silikleşti. Sosyal medyanın yükselişiyle birlikte, eskiden sabah gazetelerinde merakla beklenen analiz ve yorumlar artık anlık olarak dijital platformlarda paylaşılıyor” diye konuştu.

Sporun nabzı Osmangazi’de tutuldu! -Bursa Hayat-2

‘KASETLERİ ZARFLA GÖNDERDİĞİMİZ GÜNLERDEN GELDİK’

Medyaya olan ilginin geçmişte çok daha fazla olduğunu dile getiren gazeteci Cevdet Altınel, teknoloji öncesi dönemde habercilik yapmanın zorluklarına değindi. “O dönemlerde analog makinelerle çalışır, karanlık odalarda filmleri yıkayıp baskıya hazır hale getirirdik. Televizyonculuk bizim için bir meslek değil, bir tutkuydu. Bugün herkesin cebinde kamera var; ama o zamanlarda haber ulaştırmak, büyük bir sabır ve emek gerektirirdi” şeklinde konuştu. Altınel, kasetleri terminallerden zarflarla göndererek medya kuruluşlarına ulaştırdıkları günleri unutmadığını ifade etti.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.