Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Belediyesi'nden çevreyi kirletenlere ağır ceza!

Osmangazi Belediyesi, 2024 yılında kaçak hafriyat dökümü yapan 195 şahıs ve firmaya toplam 2 milyon 39 bin 523 lira para cezası uyguladı. Yasal döküm sahaları dışında çevreyi kirleten moloz ve inşaat atıkları, yapılan denetimlerle temizlendi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2025 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2025 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
Osmangazi Belediyesi'nden çevreyi kirletenlere ağır ceza!

Osmangazi Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve doğayı korumak amacıyla kaçak hafriyat dökümü yapan şahıslar ve firmalar üzerinde sıkı denetimlerini sürdürüyor. 2024 yılı boyunca yapılan denetimlerde, yasal döküm sahalarının dışında doğal ortama izinsiz moloz ve inşaat atıkları döken 195 şahıs ve firmaya toplamda 2 milyon 39 bin 523 lira para cezası kesildi. Bu ceza, çevreye zarar verenlerin caydırılmasına yönelik önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Osmangazi Belediyesi, çevreyi kirletenlere ağır ceza!-Bursa Hayat Gazetesi-2

Kaçak hafriyat dökümü yapanların özellikle ormanlık alanlar, boş arsalar, dere kenarları ve yol kenarları gibi noktalarda çevreye büyük zarar verdiğini vurgulayan Osmangazi Belediyesi yetkilileri, bu tür uygulamaların hem çevre hem de görüntü kirliliği oluşturduğunu belirtti. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında, kaçak döküm yapan şahıslara 2 bin 52 lira ile 106 bin 229 lira arasında değişen para cezaları uygulanıyor.

Osmangazi Belediyesi, çevreyi kirletenlere ağır ceza!-Bursa Hayat Gazetesi-3

Yapılan denetimlerde Geçit, Veysel Karani, Çağlayan, Nilüferköy ve Aksungur gibi bölgelerde kaçak moloz dökümü tespit edilerek, müdahale edilerek bu atıkların bölgeden kaldırılması sağlandı. Osmangazi Belediyesi ekipleri, özellikle dere kenarları ve verimli tarım alanlarına dökülen hafriyatların çevreye ve insan sağlığına verdiği tehlikeye dikkat çekti. Ayrıca, bu tür olayların önüne geçmek amacıyla hem şahısları hem de işletmeleri uyararak kurallara uymayanlara cezai işlem uygulamayı sürdüreceklerini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.