Kemalpaşa tatlısı, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yapılan ve Türkiye'nin en sevilen tatlılarından biridir. İnce hamur parçalarının üzerine peynir konularak yapılan bu tatlı, hem lezzetli hem de hafiftir. Peki Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?
Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 19:48
Kaynak:
Ali KAMUR
Kemalpaşa tatlısının tarihi, 19. yüzyıla kadar uzanır. Bu tarihte, Kemalpaşa ilçesinde yaşayan bir köylü kadın, peynirli hamur parçaları yaparak tatlı yapmaya başlamıştır. Bu tatlı, kısa sürede Kemalpaşa'da popüler hale gelmiştir.
Kemalpaşa tatlısının lezzet sırlarından biri, kullanılan peynirdir. Kemalpaşa tatlısı için, genellikle tulum peyniri kullanılır. Tulum peyniri, tatlıya kendine has bir lezzet verir.
Kemalpaşa tatlısı, genellikle yaz aylarında tüketilir. Bu tatlı, serinliği ve hafifliği ile sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzettir.
KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ
MALZEMELER:
500 gram un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
250 gram tulum peyniri
1/2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Unu bir kaba alın.
Sütü, tuzu ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
Peyniri küçük küpler halinde doğrayın.
Hamurdan küçük parçalar koparın.
Hamur parçalarını elinizle açın.
Açtığınız hamurların üzerine peynir koyun.
Hamurları yuvarlayın.
Yuvarlanmış hamurları yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine sıvı yağ gezdirin.
Kemalpaşa tatlılarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?
Kemalpaşa tatlısı, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yapılan ve Türkiye'nin en sevilen tatlılarından biridir. İnce hamur parçalarının üzerine peynir konularak yapılan bu tatlı, hem lezzetli hem de hafiftir. Peki Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?
Kemalpaşa tatlısının tarihi, 19. yüzyıla kadar uzanır. Bu tarihte, Kemalpaşa ilçesinde yaşayan bir köylü kadın, peynirli hamur parçaları yaparak tatlı yapmaya başlamıştır. Bu tatlı, kısa sürede Kemalpaşa'da popüler hale gelmiştir.
Kemalpaşa tatlısının lezzet sırlarından biri, kullanılan peynirdir. Kemalpaşa tatlısı için, genellikle tulum peyniri kullanılır. Tulum peyniri, tatlıya kendine has bir lezzet verir.
Kemalpaşa tatlısı, genellikle yaz aylarında tüketilir. Bu tatlı, serinliği ve hafifliği ile sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzettir.
KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ
MALZEMELER:
500 gram un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
250 gram tulum peyniri
1/2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Unu bir kaba alın.
Sütü, tuzu ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
Peyniri küçük küpler halinde doğrayın.
Hamurdan küçük parçalar koparın.
Hamur parçalarını elinizle açın.
Açtığınız hamurların üzerine peynir koyun.
Hamurları yuvarlayın.
Yuvarlanmış hamurları yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine sıvı yağ gezdirin.
Kemalpaşa tatlılarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kaynak: Ali KAMUR
Son Haberler
Bursa için kuvvetli sağanak uyarısı! Bursa hava durumu 7 Aralık 2025
Fed beklentisi altını etkiledi! Bursa Kapalı Çarşı altın fiyatları 7 Aralık 2025
Alternatif güzergah tavsiyesi! Türkiye geneli yol durumu 7 Aralık 2025