Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?

Kemalpaşa tatlısı, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yapılan ve Türkiye'nin en sevilen tatlılarından biridir. İnce hamur parçalarının üzerine peynir konularak yapılan bu tatlı, hem lezzetli hem de hafiftir. Peki Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 19:48
Kaynak: Ali KAMUR
Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?

Kemalpaşa tatlısının tarihi, 19. yüzyıla kadar uzanır. Bu tarihte, Kemalpaşa ilçesinde yaşayan bir köylü kadın, peynirli hamur parçaları yaparak tatlı yapmaya başlamıştır. Bu tatlı, kısa sürede Kemalpaşa'da popüler hale gelmiştir.

Kemalpaşa tatlısının lezzet sırlarından biri, kullanılan peynirdir. Kemalpaşa tatlısı için, genellikle tulum peyniri kullanılır. Tulum peyniri, tatlıya kendine has bir lezzet verir.

Kemalpaşa tatlısı, genellikle yaz aylarında tüketilir. Bu tatlı, serinliği ve hafifliği ile sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzettir.

KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ

MALZEMELER:

500 gram un

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

250 gram tulum peyniri

1/2 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Unu bir kaba alın.

Sütü, tuzu ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.

Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.

Peyniri küçük küpler halinde doğrayın.

Hamurdan küçük parçalar koparın.

Hamur parçalarını elinizle açın.

Açtığınız hamurların üzerine peynir koyun.

Hamurları yuvarlayın.

Yuvarlanmış hamurları yağlanmış tepsiye dizin.

Üzerlerine sıvı yağ gezdirin.

Kemalpaşa tatlılarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Kaynak: Ali KAMUR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.