Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"DEHB'li Çocuklarla Çalışmak" adlı eğitim Bursa'da başlıyor

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gelişim Üniversitesi iş birliğinde "DEHB'li (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) Çocuklarla Çalışmak" adlı eğitim düzenleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2021 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2021 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
"DEHB'li Çocuklarla Çalışmak" adlı eğitim Bursa'da başlıyor

23 Ekim günü, "DEHB'li Çocuklarla Çalışmak" adlı eğitim Bursa'da başlıyor. Psikoterapist ve Psikolojik Danışman Elif Macit tarafından verilecek eğitim, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek.
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğunun (DEHB), okul öncesi çocuklarda başlayıp erişkinlikte de sürebildiğini ifade eden Psikoterapist ve Psikolojik Danışman Elif Macit, "DEHB'nin temel özelliği, kalıcı ve sürekli olan dikkat süresinin kısalması, engellemeye yönelik denetim eksikliğine bağlı olarak davranışlarda ya da bilişte ortaya çıkan ataklık ve huzursuz hali olarak tanımlanabilir" dedi.

"OYUN, ÇOCUKLAR İÇİN PRATİK YAPMA SÜRECİDİR"

DEHB tanısı alan çocuklarda oyun terapisinin tedavi etmede önemli bir yaklaşım olduğuna vurgu yapan Macit, "Oyun çocuklara hiç kimsenin öğretemeyeceği konuları çocukların kendi deneme yoluyla öğrenmesidir. Oyun çocuklar için bir uyum ve pratik yapma sürecidir. Genel olarak oyun, çocukların kendilerini ifade edebildiği, yeteneklerini kullanıp potansiyellerini fark edebildiği, dil, bilişsel, sosyal, duyuşsal ve motor becerilerini geliştirip farkındalıklarını artırabildikleri önemli bir alandır. Aynı zamanda fazlaca güç sarf edip enerjilerini harcadıkları zaman dilimidir. Bunun sonucu olarak çocuklar sakinleşebilir ve potansiyellerinin fark ederler" diye konuştu.

"HİPERAKTİVİTEYİ AZALTIR"

Oyun terapisinin, DEHB tanısı alan çocukların sosyalleşmeleri ve duygularını ifade etmede ideal bir metod olduğuna değinen Macit, "Oyun terapisinde çocuklar enerjilerini harcarlar bunun sonucunda dürtüsellik ve hiperaktivitenin azalmasına yardımcı olur" ifadelerini kullandı. Eğitimler yüz yüze olarak gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.