Hava Durumu

Çocukların gözünden iş sağlığı ve güvenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Çocukların Dünyasında İş Sağlığı ve Güvenliği" temalı resim yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
Çocukların gözünden iş sağlığı ve güvenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Çocukların Dünyasında İş Sağlığı ve Güvenliği" temalı resim yarışmasının ödül töreni, Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

"Çocukların Dünyasında İş Sağlığı ve Güvenliği" temalı resim yarışmasının ödül töreni, Bursa Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Milli Eğitim Şube  Müdürü Emin Küçük, Atış Yapı Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Kahraman’ın  katılımıyla gerçekleşti.

Kamu spotu Karagöz ve Hacivat kukla oyunu ile başlayan tören, kürsü konuşmalarıyla devam etti. 325 resmin katıldığı yarışmada 47 resim  sergilendi. En başarılı 10 resim ödül aldı.

Ödül töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Küçük şu ifadeleri kullandı;

“İş sağlığı ve güvenliğini önceleyerek buna özel bir önem vererek hem eğitimlerin yapılması hem de bunun iş sağlığı güvenliği bir kültür olarak oturması için öğrencilerimizi de bu bilincin oluşturulması yönelik bütün programları, paydaşlarımızla beraber planlayıp yürütmekteyiz.Bu etkinliklerden birisindeyiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün iş sağlığı güvenliği birimi koordine merkezi İlköğretim öğrencilerine yönelik bir resim yarışması düzenlenmiştir. Bu resim yarışmasında iş sahası çocukların gözüyle iş sağlığı güvenliği konusunda başarı gösteren öğrencilerimiz ödüllendirilmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bu desteğe, bu etkinliğin sponsorluğunu üstlenen atış yapıya  ve  desteklerini hissettiğimiz büyükşehir belediyesine, tüm paydaşlara gönülden teşekkür ediyoruz. Arkasındaki eli görmeyen, yazıyı kalem yazdı sanar. Bu eserlerin ortaya çıkmasında öğrencilerimizin başarılı resimler yapmasında emeği olan tüm öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz. Öğrencilerin başarı eserlerini tebrik ediyorum.”

Atış Yapı Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Kahraman böyle bir etkinlikte sponsorluğunu  yapmaktan mutluluk duyduğunu aktararak “Atış Yapı olarak büyük bir inşaat projeleri yürüttük yürütmeyede devam  ediyoruz. Tüm sektörlerde önemli olan iş sağlığı ve güvenliği bizim alanımız da da oldukça önemli biz tüm çalışmalarımızda bu konuya büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

“İŞ GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ YALNIZCA EĞİTİM İLE DEĞİŞTİRİLEMEZ”

İş sağlığı ve güvenliğinin hayatın her alanını etkilediğini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız sözlerine şu şekilde devam etti;

“Ülkelerin sanayileşmesiyle birlikte çalışanların güvenliği ve çalışma alanında  güvenlik önlemlerinin sağlanması gerekiyor. İş sağlığı ve güvenliği sorunlarının temelinde çalışanların yeterli eğitim alamamasından kaynaklanıyor. İş güvenliği kültürü yalnızca eğitim ile değiştirilemez.

 Küçük yaşlarda kazanılan güvenlik kültürü ileriki yaşlarda iş güvenliği kültürünün kazanılmasında temel dayanak olmaktadır. Çünkü günümüz dünyasında artık sosyal politikalardaki. Değişimler iş sağlığı ve güvenliğini etkilemektedir. Toplumda iş güvenliği kültürünü yaygınlaşması önem arz etmektedir. Yerel yönetimlerle bu kapsamda. iş sağlığı ve güvenlik kültürünün toplumda geliştirilmesi ve bilinçlendirilmesi hususunda önemli rol oynamaktadır. Toplumdaki kültür gelişiminde maalesef çocuklarla birlikte başlıyor. Belediyeler çocuklara iş sağlığı ve güvenlik noktasında eğitim ve farkındalık programları yapmaktadır. Bugün de bunlardan birini yaşıyoruz. Iş sağlığı ve güvenlik kültürünün çocuklara erken yaşlardan itibaren oluşturulması onların hayatları boyunca sağlıklı alışkanlıklar geliştirilmesini sağlamaktadır. Ve bu potansiyel tehlikeler karşısında. Kendilerini korumalarına da yardımcı olmaktadır. Geleceğin çalışanları olacak bu çocukların bu bilinçle büyümesi, şehir ve ülke gelişiminde büyük kazanç sağlayacaktır. Amacımız şehrimizin güvenli geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın güvenlik bilincinin ve güvenlik kültürünün gelişmesine katkı sağlamak adına mevcut çalışma yapımı olan anne ve babalara ulaşarak iş sağlığı ve güvenlik kültürünü aile gündemine almak ve gelecekte çalışma hayatına dahil olacak çocuklarımızın da iş sağlığı ve güvenlik kültürünün gelişmesinde önemli bir yer teşkil etmektedir. Iş güvenliği bir yaşam tarzıdır. Iş güvenliğinin bu kadar önemli olduğu bir dönemde özellikle Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bu projede sponsor olan atış yapıya ve emeği geçen tüm öğretmen. Yine büyükşehir belediye başkanımız Mustafa Bozbey adına teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.