Çıtır çıtır şekerlenmeyen baklava için bunlara dikkat edin
Çıtır çıtır şekerlenmeyen baklava için bunlara dikkat edin
Bursalılar korona virüs salgını nedeniyle evde kalmaya devam ediyor. Hasan usta ise vatandaşlar için en iyi baklava elde etmenin püf noktalarını tek tek açıkladı.
Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ramazan bayramını kısıtlama ile evinde geçirecek olan vatandaşlar, yine de baklava yapmayı veya almayı ihmal etmiyor. Bayramın tatlısını evde yapmak isteyen is, türlü türlü tekniklerle en iyi baklavayı elde etmeye çalışıyor. Baklava yapımı için 1 paket hazır yufka, 250 gram ceviz, 250 gram tereyağ ve 1,5 kilo şekerin yeterli olacağını belirten Hasan Usta, 1 su bardağı suya 1,5 su bardağı şeker koyulması gerektiğini söyledi. Şerbet kaynarken bir miktar limon tuzunun da koyulmasının önemli olduğunu belirten Hasan Usta, her yufkanın arası yağlayarak ise kat kat oluşumunun sağlandığına dikkat çekti.
Salgın döneminde sipariş edenlerin adreslerine kadar ürünleri götürdüklerini belirten Hasan Usta, "Evde yapmak isteyen vatandaşlarımız için ise bildiğimiz öğrendiğimiz her bilgiyi paylaşmaya hazırız. Herkes bir şekilde evde baklava yapmayı biliyordur. Ama birkaç püf noktası vardır. İlk önce şerbet ve fırın çok önemlidir. Şerbet ile fırından çıkan kuru tatlının sıcak olması gerekiyor. Şayet biri sıcak diğeri soğuk olursa, baklava hamur olur. Şerbetinin içerisine de bir miktar limon tuzu veya limonda sıkılmasında fayda vardır. Şekerlenmemesi için ise dolaba koymamalıyız" diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Çıtır çıtır şekerlenmeyen baklava için bunlara dikkat edin
Bursalılar korona virüs salgını nedeniyle evde kalmaya devam ediyor. Hasan usta ise vatandaşlar için en iyi baklava elde etmenin püf noktalarını tek tek açıkladı.
Ramazan bayramını kısıtlama ile evinde geçirecek olan vatandaşlar, yine de baklava yapmayı veya almayı ihmal etmiyor. Bayramın tatlısını evde yapmak isteyen is, türlü türlü tekniklerle en iyi baklavayı elde etmeye çalışıyor. Baklava yapımı için 1 paket hazır yufka, 250 gram ceviz, 250 gram tereyağ ve 1,5 kilo şekerin yeterli olacağını belirten Hasan Usta, 1 su bardağı suya 1,5 su bardağı şeker koyulması gerektiğini söyledi. Şerbet kaynarken bir miktar limon tuzunun da koyulmasının önemli olduğunu belirten Hasan Usta, her yufkanın arası yağlayarak ise kat kat oluşumunun sağlandığına dikkat çekti.
Salgın döneminde sipariş edenlerin adreslerine kadar ürünleri götürdüklerini belirten Hasan Usta, "Evde yapmak isteyen vatandaşlarımız için ise bildiğimiz öğrendiğimiz her bilgiyi paylaşmaya hazırız. Herkes bir şekilde evde baklava yapmayı biliyordur. Ama birkaç püf noktası vardır. İlk önce şerbet ve fırın çok önemlidir. Şerbet ile fırından çıkan kuru tatlının sıcak olması gerekiyor. Şayet biri sıcak diğeri soğuk olursa, baklava hamur olur. Şerbetinin içerisine de bir miktar limon tuzu veya limonda sıkılmasında fayda vardır. Şekerlenmemesi için ise dolaba koymamalıyız" diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
Yeşil sahaların sultanları! "Bizlere daha saygılı davranıyorlar"
TÜİK verileri açıkladı: Et arttı, süt azaldı!
Survivor Yunus Emre'nin eşi kim?
Bursa’nın kızları sahada estiriyor
Bitlis'te sağanak yağış sele neden oldu!
Bursa'da sular neden kesildi? 2 Mayıs 2024 Perşembe Bursa su kesinti listesi!
51 kişi hayatını kaybetmişti! Tahliye kararı acılarını ikiye katladı
Kayıp aşkını buldu ama... Esra Erol'da şok iddialar!
Bursalılar dikkat... Telefonlarınızın şarjını fulleyin! Bursa'da elektrik kesintisi! | 2 Mayıs 2024 Perşembe
Bursa'da peş peşe depremler!
Survivor All Star'da kim elendi?
Bursa'da 3. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali başladı