Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalı öğrenciler kestane şekerinin üretim sürecini keşfetti!

Bursa'nın meşhur tatlı lezzeti Kardelen Kestane Şekeri, 18 yıldır devam eden sosyal sorumluluk projesiyle öğrencilere okul dışı eğitim fırsatı sunuyor. İlka Şekerleme, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde Ovaakça Anaokulu, Celal Bayar İlkokulu ve Karacabey Meslek Lisesi öğrencilerini tesislerinde ağırlayarak, kestane şekerinin üretim sürecini eğlenceli bir şekilde tanıtıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2025 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2025 11:49
Muhabir: Nagihan ER
Bursalı öğrenciler kestane şekerinin üretim sürecini keşfetti!

Bursa'nın tatlı lezzeti Kardelen Kestane Şekeri'nin üreticisi İlka Şekerleme, 18 yıldır devam ettirdiği sosyal sorumluluk projesiyle, öğrencilere eğitim ve eğlenceli bir deneyim sunmaya devam ediyor. Firma, Ovaakça Anaokulu, Celal Bayar İlkokulu ve Karacabey Meslek Lisesi öğrencilerini tesislerinde ağırlayarak, kestane şekerinin yapılış sürecini eğitici ve interaktif bir şekilde tanıtıyor.

Eğitim ve Eğlence Bir Arada

İlka Şekerleme'nin Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı Okul Dışı Eğitim Protokolü kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerde, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine animasyon filmiyle kestanenin şekerle dönüşüm hikayesi anlatıldı. Meslek lisesi öğrencileri ise belgesel film eşliğinde üretim sürecine dair bilgi aldı. Ayrıca, tüm öğrenciler tesis gezisinin sonunda kestane şekeri ikramı alırken, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine boyama kitapları ve kalemleri hediye edildi.

Ar-Ge Müdürü Aygün’den Üretim Süreci ve Farkındalık Mesajı

İlka Şekerleme Ar-Ge Müdürü Ebru Aygün, tesisin hijyen ve güvenlik standartlarına uygun şekilde nasıl çalıştıklarına dair öğrencilere kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Projelerinin amacının, Bursa'nın kültürel mirası olan kestane şekerini yeni nesillere tanıtmak ve bu alanda farkındalık yaratmak olduğunu belirten Aygün, "Bu tür projelerle hem öğrencilerimizi bilinçlendiriyor hem de Bursa'nın değerlerini gelecek nesillere aktarmak için adımlar atıyoruz" dedi.

Modern Tesis, Uluslararası Başarı

Bursa’da 1991 yılında kurulan İlka Şekerleme, 2007 yılında 6.000 m² açık, 4.000 m² kapalı alana sahip modern tesislerine taşındı. Şirket, ISO 22000 ve FSSC 22000 gibi uluslararası sertifikalara sahip. Bu sertifikaların hijyen ve gıda güvenliği alanındaki yüksek standartları gösterdiğini belirten Ebru Aygün, ürünlerinin kaliteyi ve güvenliği uluslararası alanda kabul görmüş bir seviyeye taşıdığını ifade etti.

Uluslararası Arenada da Etkin

Yurt içinde Kardelen ve Yaylacık markalarıyla, yurt dışında ise Cardelion markasıyla tanınan İlka Şekerleme, global arenada da önemli başarılar elde ediyor. Firma, Paris’teki SIAL fuarına düzenli olarak katılıyor ve yurt içi ile yurt dışındaki fuarlarda Bursa ve Türkiye'yi temsil ediyor. Ebru Aygün, "İlka Şekerleme olarak, 55 farklı ambalajda 24 şubemiz ve bayilerimizle dünya çapında tanınan bir marka olmayı sürdürüyoruz." diyerek şirketin global başarılarını vurguladı.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.