Hava Durumu

Bursa Teknik Üniversitesi gazetecilere kapılarını açtı

Bursa Teknik Üniversitesi Yönetimi, gazetecilerle bir araya gelerek üniversitenin yenilikleri, hedefleri ve başarılarını paylaştı. BTÜ rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Sektöre güç katan bir üniversite olma hedefimiz var” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Teknik Üniversitesi gazetecilere kapılarını açtı

Bursa Teknik Üniversitesi Yönetimi, gazetecilerle bir araya geldi.

Bursa Teknik Üniversitesi’nin genç bir üniversitesi olduğunu dile getiren BTÜ rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Genç, dinamik ve güçlü bir üniversiteyiz.  Bursa'nın ve bölgenin  teknik  üniversitesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve güçlü bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Temel olarak güçlenen, sektöre güç katan bir üniversite olma hedefimiz var. Bursa teknik  Üniversitesi tekniğe yön veren saygın uluslararası alanda hızla devam eden bir üniversite. Üniversitemiz çalışmalarına  beş fakültesi, bine yakın personelimiz ve  on iki bin civarında öğrencimizle devam ediyoruz. Şu anda doksan üç farklı ülkeden bin altı yüze yakın  yabancı öğrencimiz var. 

Biz yönetici kadrosu olarak kadın yönetici oranı yüksek. Kadınların çalışıyor olması hem kurumu hem de kadınları daha güçlü hale getiriyor diye düşünüyorum. Bizim üç aşamalı bir bir planımız bulunuyor. 2024 yılını iyileşim yılını, 2025 yılı ise gelişme bir diğer yılı ise markalaşma yılı olarak ilan ettik. Üniversitemiz bir çok alanda iyileşmeye başladı. Geçen hafta bir arama konferansı gerçekleştirdik. Sivil toplum kuruluşlarından, sektörden bir çok arkadaşımızı davet ederek 2030 yılında BTÜ nerede görmek istiyorsunuz cevabını aldığımız verimli bir arama konferansı oldu. İki gün süren arama konferansında bir çok seçkin üniversiteden bilim insanları ile istişare edildi. Arama konferansına destek olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bursa Teknik Üniversitesi gazetecilere kapılarını açtı  Bursa Hayat Gazetesi -2


VERİYE DAYALI BİR MODEL 

Veriye dayalı bir üniversite modeli yürüttüklerini ifade eden Prof. Dr. Naci Çağlar, “BTÜ kariyer modelinde mentor modelini önemsiyoruz. Tekrar sisteme dahil olarak mentor olmak daha iyi oluşumlular sağlamak bizim için önemli. Bu bize çok büyük katkı sağlayacaktır. Sektörde de bu anlamda görüşmelerimiz var. Çok büyük bir teveccüh var sağ olsunlar. Öğrencilerimizin yüzde doksan biri kendi alanında istihdam ediyor. üniversitemizde raporunda da üniversitemiz iş alanında ilk üçte yer alarak yüzde doksan iki üç memnuniyetle büyük bir başarı sağlamış oldu. Yapay zeka her alanda var. Üniversitemizin tüm öğrencileri sosyal alanda olsun, fen alanında olsun, yapay zeka dersini alıyorlar. Ve bu alanda büyük bir farkındalık oluşturma kanaatindeyiz. Diğer uygulamamız da öğrencilerimizin. düşlerini arttırmak istiyorum. Karşılaştıkları zaman bunu analiz etsinler, değerlendirsinler, sorgulasınlar. Yapay zekayla ilgili lisans programlarımda bu sene itibariyle üniversitemizde açmış olacağız. Biz şehirle birlikte projeler yapmak istiyoruz. Şehrin faydasına olan. Bu anlamda şehre katkı sağlayacağını düşündüğümüz kadın ve aile koordinatörlüğü, sağlıklı yaşam  Şu anda  hem belediyelerimizle, hem kaymakamlıklarımızla görüşmelerimiz var. Üniversitemizin uluslararası arenada daha gönüllü olması hedefliyoruz. Olayı ilk olarak da arkadaşımız çalışmalarına devam ediyoruz. Uludağ Üniversitemizle birlikte ortak projeler, ortak yayınlar, akademik dergiler gibi  ortak akılla  birçok kararlar aldık.  Çözüm pazarı yapıyoruz arkadaşlar. Bu anlamda bit çözüm pazarı daha önce  hiç uygulanmadı. Bu neye karşılık veriyor? Herhangi bir sektörde yani çalışmalar ve Projeler var. Burada tabii ki doğal olarak o süreçte bazı problemlerle karşılaşabiliyorlar. Biz arzu ediyoruz ki o problem üniversite olarak akademik birikimimizi, tecrübemizi katarak çözmek istiyoruz” diye belirtti. 

Bursa Teknik Üniversitesi gazetecilere kapılarını açtı  Bursa Hayat Gazetesi -3

ULUSLARASI ALANDA İLK PATENT TESCİLİ

Üniversitenin  ilk uluslararası patent tescilini bu sene aldığını aktaran Çağlar, “Uluslararası proje alanında uzman hocalarımızın çalışmalarıyla devam ediyoruz. Üniversitemizde  dünyadaki yüzde ikilik bilim insanları sırasında  altı hocamız var.  TÜBİTAK projeleri iki katın üzerinde bir artışla devam ediyoruz. Öğrenci projelerinde ise bir önceki yıla göre katkı ve ağ projeleri dört kat artış var. Eskiden projelerde ise yine beş katın üzerinde her iki alanda da artma sağlanmış oldu. Sağladığımız bütçe ile  hem sektörün ihtiyaçlarına hemde öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Büyük geniş bir alana hizmet veren, sektöre katkı sağlayan Türk halkına dönüşmek istiyoruz. Bu anlamda çalışmamız devam ediyor. Anlaşmalar sağladık. Yakın zamanda yerini ve projeyi paylaşacağız” diye konuştu

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.