Bursa'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali’nde eğlence dolu anlar yaşanmaya devam ediyor. Düzenlenen yarışmalarda katılımcılar kıyasıya mücadele ediyor.
Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 15:23
Kaynak:
Haber Merkezi
Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali'nin ikinci günü de lezzet dolu etkinliklerle devam etti.
Kardeşler Cantık tarafından bu yıl da cantık yeme yarışması gerçekleştirilirken Bursa’nın plakasının 16 olması nedeniyle 16 yarışmacının katıldığı müsabakada, 16 dakikada en fazla cantık yiyen yarışmayı kazandı.
EN ÇOK CANTIĞI YEDİ ÖDÜLÜ KAZANDI
Yoğun bir mücadeleye sahne olan yarışmada, yarışmacılar adeta bir maraton koşusu verir gibi çaba sarf etti.
Zorlu anlara rağmen pes etmeyen Cemil Bakırtaş, 8 cantıkla zirveye ulaştı ve altın madalyanın sahibi oldu.
Mehmet Özbek, Alihan Kocabey ve Erol Türkten ise bronz madalyalarıyla ödüllendirildi.
Festivalin ikinci gününde Çölyak ile Yaşam Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Farkındalık Etkinliği’ kapsamında Bursa Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Durmuş moderatörlüğünde Diyetisyen İrem Üşenmez, Diyetisyen Hilal İğdeli ve Dernek Genel Koordinatörü Nurevşan Karaağaç’ın eşliğinde Altıparmak Ortaokulu Tiyatrosu tarafından ‘Çölyak ile yaşam gösterisi’ gerçekeleştirildi.
GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİ VE AŞÇILARA YÖNELİK ÖZEL ATÖLYE ÇALIŞMASI
Festival kapsamında düzenlenen 'Açık Mutfak' etkinliğinde, Şef Recep Kantar ve yabancı şehirlerden gelen şefler bir araya gelerek, Bursa'nın meşhur Muradiye çorbasını hazırladı.
Ayrıca, Şef Sinem Çapraz liderliğinde gastronomi öğrencileri ve aşçılara yönelik özel atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Festivalin "Gastro Söyleşi" bölümünde, Doç. Dr. Sebla Arın Ensarioğlu'nun moderatörlüğünde Yusuf Pideci ile birlikte Bursa'ya özgü lezzetlerden biri olan cantığın tarihi ve kültürü üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.
UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ BURSA YEMEKLERİNİ YENİDEN YORUMLANDI
Bursa Aşçılar Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen "Bursa Mutfağından Seçmeler Yarışması"nda, şefler unutulmaya yüz tutmuş Bursa yemeklerini yeniden yorumlayarak, şehrin zengin mutfak kültürüne önemli bir katkı sağladı.
Bursa Gastronomi ve Seyahat Derneği’nin katkılarıyla ‘Ramazan Başan ile Gastro Tabu’ yarışması yapıldı.
Ziyaretçiler Esra Turan konseriyle de keyifli bir gün yaşadı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'da bu festivalde en çok yiyen kazandı!
Bursa'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali’nde eğlence dolu anlar yaşanmaya devam ediyor. Düzenlenen yarışmalarda katılımcılar kıyasıya mücadele ediyor.
Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali'nin ikinci günü de lezzet dolu etkinliklerle devam etti.
Kardeşler Cantık tarafından bu yıl da cantık yeme yarışması gerçekleştirilirken Bursa’nın plakasının 16 olması nedeniyle 16 yarışmacının katıldığı müsabakada, 16 dakikada en fazla cantık yiyen yarışmayı kazandı.
EN ÇOK CANTIĞI YEDİ ÖDÜLÜ KAZANDI
Yoğun bir mücadeleye sahne olan yarışmada, yarışmacılar adeta bir maraton koşusu verir gibi çaba sarf etti.
Zorlu anlara rağmen pes etmeyen Cemil Bakırtaş, 8 cantıkla zirveye ulaştı ve altın madalyanın sahibi oldu.
Mehmet Özbek, Alihan Kocabey ve Erol Türkten ise bronz madalyalarıyla ödüllendirildi.
Festivalin ikinci gününde Çölyak ile Yaşam Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Farkındalık Etkinliği’ kapsamında Bursa Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Durmuş moderatörlüğünde Diyetisyen İrem Üşenmez, Diyetisyen Hilal İğdeli ve Dernek Genel Koordinatörü Nurevşan Karaağaç’ın eşliğinde Altıparmak Ortaokulu Tiyatrosu tarafından ‘Çölyak ile yaşam gösterisi’ gerçekeleştirildi.
GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİ VE AŞÇILARA YÖNELİK ÖZEL ATÖLYE ÇALIŞMASI
Festival kapsamında düzenlenen 'Açık Mutfak' etkinliğinde, Şef Recep Kantar ve yabancı şehirlerden gelen şefler bir araya gelerek, Bursa'nın meşhur Muradiye çorbasını hazırladı.
Ayrıca, Şef Sinem Çapraz liderliğinde gastronomi öğrencileri ve aşçılara yönelik özel atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Festivalin "Gastro Söyleşi" bölümünde, Doç. Dr. Sebla Arın Ensarioğlu'nun moderatörlüğünde Yusuf Pideci ile birlikte Bursa'ya özgü lezzetlerden biri olan cantığın tarihi ve kültürü üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.
UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ BURSA YEMEKLERİNİ YENİDEN YORUMLANDI
Bursa Aşçılar Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen "Bursa Mutfağından Seçmeler Yarışması"nda, şefler unutulmaya yüz tutmuş Bursa yemeklerini yeniden yorumlayarak, şehrin zengin mutfak kültürüne önemli bir katkı sağladı.
Bursa Gastronomi ve Seyahat Derneği’nin katkılarıyla ‘Ramazan Başan ile Gastro Tabu’ yarışması yapıldı.
Ziyaretçiler Esra Turan konseriyle de keyifli bir gün yaşadı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son Haberler
Darbedilen ambulans şoförünün taşıdığı hasta tehlikeyi atlattı
Bursaspor 3. Lig 1. Grup'ta zirveye yükseldi
Tüketiciyi koruma hamlesi: 204 milyon TL ceza kesildi!