Bursa'nın Keles ilçesinde 670 yıldır sürdürülen gelenek bu yıl da gerçekleştirilecek. Sorgun Mahallesi'nde "Dede Aşı" bu 671'inci defa pişirilecek.
Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 15:28
Kaynak: İHA
Uludağ’ın eteklerinde bulunan Keles ilçesine bağlı Sorgun köyü sakinleri atalarından kalan 670 yıllık geleneği sekteye uğratmadan sürdürüyor.
670 yıldır hiç aksatılmadan pişirilen Dede Aşı, bu yıl 671 defa pişecek. Hıdırellez'i büyük coşkuyla kutlayan köy halkı sabahın erken saatlerinde kalkarak yaprakların üzerinden topladıkları çiğ ile yoğurt mayası ve ekmek mayası yapıyor. 13 çeşit tahıl ürünü toplayan köylüler atalardan miras kalan tek çekim el değirmeniyle yılda bir kez pişen 'Dede Aşı'nı yapıyor.
Köy meydanında sergilenen mutfak şovlarının ardından dualar edilip, hanelere bolluk ve bereket dileniyor. Çok sayıda gencin de aralarında bulunduğu gelenek binlerce kişinin katılımıyla devam ettirilirken, bahar şöleni havasında geçiyor. Bu yıl 5 Mayıs 2024 tarihinde Sorgun köyünde 671 defa pişecek Dede Aşı, etkinliğine herkesi davet eden Sorgun Köyü Dernek Başkanı Muharrem Ulutaş, “Atalarımızdan gelen geleneğimizi bu yıl 671 defa sürdüreceğiz. 5 Mayıs Pazar günü yapacağımız etkinliğimize herkesi bekliyoruz” dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'da 670 yıllık gelenek yaşatılıyor
Bursa'nın Keles ilçesinde 670 yıldır sürdürülen gelenek bu yıl da gerçekleştirilecek. Sorgun Mahallesi'nde "Dede Aşı" bu 671'inci defa pişirilecek.
Uludağ’ın eteklerinde bulunan Keles ilçesine bağlı Sorgun köyü sakinleri atalarından kalan 670 yıllık geleneği sekteye uğratmadan sürdürüyor.
670 yıldır hiç aksatılmadan pişirilen Dede Aşı, bu yıl 671 defa pişecek. Hıdırellez'i büyük coşkuyla kutlayan köy halkı sabahın erken saatlerinde kalkarak yaprakların üzerinden topladıkları çiğ ile yoğurt mayası ve ekmek mayası yapıyor. 13 çeşit tahıl ürünü toplayan köylüler atalardan miras kalan tek çekim el değirmeniyle yılda bir kez pişen 'Dede Aşı'nı yapıyor.
Köy meydanında sergilenen mutfak şovlarının ardından dualar edilip, hanelere bolluk ve bereket dileniyor. Çok sayıda gencin de aralarında bulunduğu gelenek binlerce kişinin katılımıyla devam ettirilirken, bahar şöleni havasında geçiyor. Bu yıl 5 Mayıs 2024 tarihinde Sorgun köyünde 671 defa pişecek Dede Aşı, etkinliğine herkesi davet eden Sorgun Köyü Dernek Başkanı Muharrem Ulutaş, “Atalarımızdan gelen geleneğimizi bu yıl 671 defa sürdüreceğiz. 5 Mayıs Pazar günü yapacağımız etkinliğimize herkesi bekliyoruz” dedi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
Hatay'da denizin rengi değişti
Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam!
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı
Bursalılar dikkat: Elektrikler kesilecek! | Bursa'da elektrik kesintisi | 16 Mayıs 2024 Perşembe
Bursa'da ormanlık alanlarda piknik yasaklandı
Dairede patlama: 1 işçi...
Kocaeli'de gizemli pankart: Herkes Nurettin'i arıyor!
Bursa'da inşaat işçisinden düşünceli davranış
Bursaspor Başkan Adayı Enes Çelik’in yönetim listesi belli oldu
Bursa'da ihtiyaç sahibi Emeklilere Kurban Bayramı Destek Çeki başvuruları başladı
Adana'da ruhsatsız silah operasyonu: 9 silah ele geçirildi, 44 aranan kişi yakalandı!
Bursa'da su kesintisi! O saatlere dikkat