Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) ve NOSAB Akademi'den ortak seminer

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), yeşil dönüşüm sürecinde önemli bir adım atarak, Bursa Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) işbirliğiyle seminer düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2024 12:14
Muhabir: Fethiye AKIN
Bursa Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) ve NOSAB Akademi'den ortak seminer

Yeşil OSB unvanına sahip Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

NOSAB Akademi ve Bursa Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) işbirliğiyle düzenlenen eğitim programına katılan firma temsilcileri, çevre dostu üretim yöntemleri ve atık yönetimi gibi konularda önemli bilgiler edinme fırsatı yakaladı.

Yoğun bir katılımın olduğu programda, NOSAB'ın yeşil dönüşüm yolculuğunda bir adım daha atıldı.

 NOSAB Bölge Müdürü Mehmet Koçer, açılış konuşmasında NOSAB Akademi'nin düzenlediği etkinlikler sayesinde salonun hiç boş kalmadığını söyledi. 

EĞİTİM TALEBİNDE BULUNUN ÇAĞRISI

Katılımcılara eğitim talebinde bulunun çağrısı yapan Koçer, 

'Bu projeyi gerçekten çok önemsiyoruz. Bizim için çok önemli olan diğer konu da Mext'in bu projeyi gerçekleştirmek istediği OSB’ler arasında bizim de bulunmamız. Elbette biz de bu konuda onlar kadar istekliyiz.' dedi. 

Mext Sürdürülebilirlik Yöneticisi Yusuf Turhan, NOSAB ile birlikte KOBİ'lerin yeşil dönüşümü konusunda önemli bir adım attıklarını belirterek proje kapsamında firmaların mevcut sürdürülebilirlik durumlarını değerlendirileceğini söyledi.

SANAYİNİN KÜRESEL ISINMA ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ...

Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. S. Sıddık Cindoruk, gerçekleştirdiği sunumda sanayinin küresel ısınma üzerindeki etkilerini vurguladı.

Cindoruk, sanayinin sera gazı emisyonlarının dünya çapında yaklaşık yüzde 30'unu oluşturduğunu belirterek, bu durumun iklim değişikliğiyle mücadelede en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Cindoruk, sunumunda sanayinin sera gazı emisyonlarını azaltmak için uygulanabilecek farklı stratejileri ele aldı.

Özellikle enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve karbon yakalama teknolojileri gibi çözümlere odaklanarak, bu teknolojilerin sanayilerin maliyetlerini düşürürken çevresel etkilerini de önemli ölçüde azaltabileceğini belirtti.

ÇMO Bursa Şube Saymanı Semih Mestan konuşmasında “Türkiye'de su kıtlığı durumu çok büyük bir sorun oluşturuyor. Özellikle Bursa'da bizler çok zor günler geçiriyoruz. Sanayi bölgelerinde su tüketimi çok fazla olduğu için, Yeşil OSB kapsamında bu tüketimi minimum seviyeye çekmek zorundayız" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.