Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi 2. kez toplandı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Mustafa Bozbey başkanlığında Nisan ayında 2. kez toplandı. 

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi 2. kez toplandı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 seçim dönemi birinci dönem olağan toplantısı ikinci birleşimi Başkan Mustafa Bozbey başkanlığında nisan ayında 2. kez toplandı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya 106 meclis üyesinden 103’ü katıldı.

Meclis, komisyondan gelen evrakların oylamaya sunulmasıyla başladı. 

MHP Grup sözcüsü ilk toplantıda kabul edilen ve kamuoyunda ses getiren yönergenin iş yeri ve tabelaların Türkçe olması yönergesinin 2015  yılında MHP Başkan vekili tarafından meclise sunulduğunu ve kabul edildiğini aktardı. Uygulama kısmının gerçekleşmediğini belirterek, “Tabelalarda Türkçe kelimelerin kullanılması yönergesinin mevzuat gereği böyle bir oylamaya ihtiyaçı yokmuş. Milliyetçi Hareket Partisi olarak yalnızca Çarşamba’da değil Nilüfer’de de İngilizce, Fransızca gibi yabancı tabelaların kaldırılmasında sonuna kadar arkanızdayız ve bu durumunda takipçisi olacağız.” dedi.

Türkçe tabela konusuna ilişkin açıklama yapan Başkan Bozbey, “Reklam tabelalarında ve iş yeri tabelalarında Türkçe kelime kullanılmasına yönelik meclis olarak aldığımız karar ilçe bazında değildir. Tüm şehrimizde uygulanacaktır. Bu karar ilk defa uygulanacak. Bu kararın kamuoyunda ses getirmesinin sebebi ise meclisimizin birlikteliğinin göstergesidir” ifadelerini kullandı. 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BORÇ YÖNETİMİ”

Yıldırım Belediye Başkanı ve Meclis Başkan vekili Oktay Yılmaz, 2023 faaliyet raporuna ilişkin şu ifadeleri kullandı; 

“ Meclisimizde alacağımız kararların Bursamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2023 yılı faaliyet raporları personel yönetiminin iyi bir şekilde yönetildiğini gösteriyor. Aynı zamanda raporda  yer alan rakamlar da  mali yönetim bütçesinin ne denli doğru yürütüldüğünü gösteriyor. Bundan önceki Belediye yönetimi görüldüğü üzere borçlanma üzerine değil daha az kredi kullanarak daha fazla hizmet üretmek üzerine çalışmıştır. Ortaya çıkan rakamlar borç yönetiminin sürdürülebilir olduğunu gösteriyor. 

AK Parti meclis üyeleri,  meclise 2023 yılında yapılan projeleri hatırlattı. 

“TARİHİMİZİ YAZANLARA SAHİP ÇIKALILIM”

Mecliste şehit haftalarına binaen şehitlerimiz ve gazilerimiz anıldı. 

Başkan Bozbey şehit ve gazilerimizi  şu ifadelerle andı;  “Türkiye’nin her bir toprağının korunması için şehit olan tüm şehitlerimizi ve gazilerimi rahmetle anıyorum. Şu anda  bu mecliste bu toplantıyı yapıyorsak onların sayesinde, Tarihimize o tarihi yazanlara  sahip çıkmak hepimizin sorumluluğundadır. Bütün Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 

Şehrimizde nasıl bir kentsel dönüşüm gerçekleştirileceğimizi bu mecliste tartışarak,  hayata geçireceğiz. Faaliyet raporu ile ilgili söylenecek bir şey yok. 31 Martta halk kararını ve cevabını verdi. Ben buradan bu mecliste yer alan aramızdan ayrılanlar dahi tüm başkanlara bir kez daha teşekkür ediyorum.

Meclis yapılan  oylamalarla sonlandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.