Hava Durumu

Başkan Bozbey, Bursa basınıyla buluştu! 'Gereği yapıldı'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa basınıyla bir araya geldi. Başkan Bozbey'in ‘Genel Değerlendirme Toplantısı’ Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Bozbey, Bursa basınıyla buluştu! 'Gereği yapıldı'

31 Mart yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Bozbey, seçim sonrası düzenlenen ilk basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. 

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım ilçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve çok sayıda gazeteci katıldı.

AKRABA ATAMASI TARTIŞMASI 

Basın toplantısında gündemde yer alan akraba atamasına ilişkin açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Halkımızın hassasiyetlerini alıyorum. Bunun için daha netleşmemiş sürecin tamamlanmamış bir durumun kamuoyunun gündemine gelmesini de elbette ki önemsiyorum. Bu konuyla alakalı olarak gereğini yaptığımızı da kamuoyunun bilmesini istiyorum. Belediyemizi yönetirken. liyakatli ve deneyimli kadrolarla hizmetlerimizi en iyi şekilde sunacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum” dedi.

Hey ayın ilk haftasında  basınla bir araya geleceğini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Mazbata sürecinin uzatılmış olması bizim Bursalı hemşerilerimizle buluşmamızı ve çalışmaya başlamamızı engelledi.  5 Nisan da tarihi belediye binasında düzenlenen mazbata töreniyle görevi devraldık. Hemen ardından resmi tatil, bayram tatili demeksizin ekibimizle çalışmalarımıza başladık. Bu belirsizlik sürecini kendi çıkarları için kullanan işten tazminatlarını alıp çıkarılanlar ve içeride bir takım işlerini sürdürenlere karşı gerekeni de yapacağız. Yaşanan bu gelişmelerin sizlerin de vicdanlarını yaraladığını biliyorum. Merak etmeyin değerli Bursalılar burada Mustafa Bozbey olduğu sürece Bursa’nın hakkı, hukuku yenmeyecek. Bunu herkesin bilmesi lazım. Göreve geldiğiniz andan itibaren hemen yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda önce söz verdiğimiz gibi. Suya yüzde yirmi beş indirim yaptık. Ben burada tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Oy birliğiyle alınan bir karar sonucunda gerçekleştik. Sonra dilimiz, kimliğimizdir diyerek. Türkçe'mize sahip çıkmak için tabelalarda beklenen kararı aldık. Daha önce sunulan ama uygulanmayan bir  karardı. Bu kararı uygulamaya yönelik aldık ve uygulamaya da başlıyoruz. Yıllardır mücadelesini verdiğimiz yol kenarlarındaki otoparklardan da otopark sorununu da çözdük. Ve o otoparkları ücretsiz hale getirdik. Bursalıların önceki dönem borçları da silindi. Burada bu inşaatta değişiklik yapmak üzere proje çalışmalarına başladılar. Yani üç bin yüz kişilik spor salonunu beş bin yine seyirci kapasitesine çıkarmak üzere şu anda arkadaşlarımız yoğun biçimde çalışıyorlar. Aynı zamanda Kayapa’daki katı atık depolama tesisinde yine doğru bulmuyorduk ve bu projenin de çalışmalarına son verdik. Ortak akıl ile sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Tutmaya da devam edeceğiz. Tabii ki göreve geldiğiniz ilk günden itibaren daire başkanlarımızla şirket müdürlerimizle mevcut durumun tespitini öğrenmek için. toplantılar yaptık, raporlar aldık.  Bu toplantılar neticesinde ve on beş iş günü içerisinde.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarının yaklaşık yüzde altmış, yetmiş civarında erişebildiğimiz oranda söyleyeceğim sizlere. Tespitini yapamıyorum. Her geçen gün tespit ettiğimiz borç büyümeye devam etti. Önceki dönem belediye başkanı Aktaş, belediye borcunu yedi nokta bir milyar lira olduğunu belirtmiştir. Ancak devir teslim esnasında. Bursa Büyükşehir Başkan Vekili aynı zamanda Yıldırım Belediye Başkanımız borcun iştiraklerle birlikte yirmimilyar lira civarında olduğunu belirtmiştir. Borca ilişkin çalışmalar devam ediyor. Ancak 7.1 milyar ile başlayan 20 milyar ile devam eden sürecin 25 milyarı aştığını görüyoruz. Tablonun tamamı ortaya çıkınca bunu da kamuoyuyla ve sizlerle paylaşacağız” şeklinde konuştu. 

Başkan Bozbey, Bursa basınıyla buluştu! 'Gereği yapıldı' Bursa Hayat Gazetesi -2

“BURSA'MIZI GÜLÜMSETME HEDEFİNE HEP BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ”

“Seçim döneminde bazı esnaf odalarıyla yapılan anlaşmaya istinaden hiçbir denetim ve hiçbir kriter dikkate alınmadan dağıtılan ve ihalesi yaklaşık iki yüz on üç milyon civarında olan hediye çekilerini de incelemelere aldıklarını belirten Bozbey, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekten ihtiyaç sahibi hemşerilerimize hizmet eden bir büyükşehir belediyesi olacak. Esnaflarımız kuruşu kuruşuna kadar alacaklar. Yasa ve yönetmelik kriterlerine uygun olmadan dağıtılan milletin parasının peşine düşeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana yapılan tüm atamalarla görecektir ki tüm Bursa kamuoyunun bildiği gibi bu çalışma arkadaşlarımız işlerini layıkıyla yaparak bu görevleri sonuna kadar hak etmiştirler. Tüm Bursa'mızı gülümsetme hedefine hep birlikte ulaşacağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.