Hava Durumu

Vali Kumbuzoğlu açıkladı: "Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor"

Aksaray'da dün gece şiddetli yağışlar nedeniyle çöken ve 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandırada kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Olay yerine gelen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, incelemelerde bulunarak kurtarma ekiplerine talimat verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 13:00
Kaynak: İHA
Vali Kumbuzoğlu açıkladı: "Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor"

Şiddetli yağışlar nedeniyle dün gece Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu mandırada kurtarma çalışmaları gün ağarınca da devam etti. Kepçe, traktör ve iş makineleriyle yapılan çalışmalarda telef olan havanlar göçük altından çıkarılıyor. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Yağmur ve fırtınadan merkez beldemiz olan Yaşilova beldesinde bir sel felaketi oluştu. Tabii ki bu aşırı yağış dolayısıyla bir mandıra çökmesi söz konusu.

Vali Kumbuzoğlu açıkladı:

Ağır yağmur yağması nedeniyle mandıra yıkıldı. Bu yıkım sonucunda 45 küçükbaş hayvan telef oldu. Dün gece 21.40 civarından itibaren AFAD, jandarma, orman müdürlüğü ve çevre müdürlüğümüz şu ana kadar kurtarma çalışması yürüttü. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Devletimiz her zaman olduğu gibi burada da vatandaşımızın, üreticimizin yanında. Buradan kaynaklanan zararlarda devletimiz imkanlar çerçevesinde katkılarını yapacaktır” dedi.

Vali Kumbuzoğlu açıkladı:

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.