Hava Durumu

İkiz kardeşler gölette can vermişti! Ölüm sebepleri yürek burktu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yangın söndürme göletinde cansız bedenleri bulunan 14 yaşındaki ikiz kardeşler mahalle mezarlığında yan yana defnedildi. Kardeşlerin okul dönüşü serinlemek için gölete girdikleri ve daha sonra da kendilerinden haber alınamadığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İkiz kardeşler gölette can vermişti! Ölüm sebepleri yürek burktu

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi'nde, tek yumurta ikizleri Mehmet Aydın Gençtürk ve Aziz Salih Gençtürk'ten (14) haber alamayan ailesi, 2 çocuğu aramaya başladı.

GÖLETİN KENARINDA ELBİSELERİ FARK EDİLDİ

İHA'da yer alan habere göre Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait etrafı tel örgülerle çevrili yangın söndürme göletinin kıyısında kardeşlere ait giysileri fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya haber verdi.

İKİ KARDEŞ ARANMAYA BAŞLANDI

İhbar üzerine olay yerine Turgutlu Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Servis, AFAD ve İzmir Jandarma Komutanlığı'na bağlı dalgıç ekipleri sevk edildi. Olay yerinde iş makineleri ve vidanjörlerle göletin suyu tahliye edilmeye başlanırken, tahliye işlemi sırasında dalgıç ekipleri de suya girerek iki kardeşi aramaya başladı.

CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Dalgıç ekiplerinin yoğun çalışması sonrası tek yumurta ikizi olduğu öğrenilen kardeşlerin cansız bedenlerine ulaşıldı. Dalgıç ekiplerince sudan çıkarılan iki kardeşin cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

YENİ BİR DETAY ORTAYA ÇIKTI

İkiz kardeşlerin gölette cansız bedenlerinin bulunmasıyla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Gençtürk ailesinin hayvancılıkla uğraştıkları, yılın bu dönemlerinde de yaylada yaşadıkları öğrenilirken, Mehmet Aydın Gençtürk ve Aziz Salih Gençtürk kardeşlerin okuduğu okulun servisinin Yakuplar Mahallesi'ne kadar geldiği, iki kardeşin buradan yaylaya kadar olan yaklaşık 1.5 kilometrelik yolu bazen yürüdükleri bazen de aileleri tarafından alındıkları belirtildi.

SERİNLEMEK İÇİN GÖLETE GİRMİŞLER

7’nci sınıf öğrencisi oldukları öğrenilen iki kardeşin dün okul servisinden indikten sonra da yaylaya doğru yürürken serinlemek için gölete girdikleri aktarıldı.

İKİZ KARDEŞLER YAN YANA DEFNEDİLDİ

İzmir Adli Tıp Kurumundan alınan cenazeler memleketleri Sinirli köyünde toprağa verildi.

İbrahim-Yasemin Gençtürk çiftinin tek yumurta ikizi olan çocukların cenazeleri baba evinden alınan helalliğin ardından omuzlarda mahalle mezarlığına taşındı.

Mahalle mezarlığında ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından ikizler dualar eşliğinde yan yana toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.