Hava Durumu

802 terörist etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 54, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 360’ı Irak’ın, 442’si Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 802 terörist etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 12:38
Kaynak: AA
802 terörist etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile gazi Meclisin açılışının 104’üncü yıl dönümü kapsamında gerçekleşen etkinlikler hakkında bilgi verdi. Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in şehit ve gazilerin kıymetli çocukları ile “Vatan Marşı”nı seslendiren TRT Çocuk Korosu ile Bakanlıkta bir araya geldiğini, komuta kademesi ile birlikte Ankara Ulus'taki Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen törene ve Meclis’teki özel oturum ile resepsiyona katıldığını hatırlattı. Aktürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü kapsamında Deniz Kuvvetleri tarafından 23 gemi ile 23 liman ziyareti gerçekleştirildiğini, Çanakkale’de SOLOTÜRK, Antalya’da Türk Yıldızları Akrobasi Timi gösterisinin yanı sıra Düzce’de üç uçak ile muharip uçak geçişi yapıldığını belirtti. Aktürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile gazi Meclisin açılışının 104’üncü yıl dönümünü bir kez daha kutladı.

Tuğamiral Aktürk, Çanakkale Kara Muharebeleri’nin 109’uncu yıl dönümünde ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanlar ile tüm şehit ve gazileri rahmet, minnet ve saygıyla andığını belirterek, Çanakkale Kara Muharebeleri’nin yıl dönümü ve 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü kapsamında 24-25 Nisan’da SOLOTÜRK tarafından Çanakkale’de gösteri uçuşları icra edildiğini ifade etti.

AKTÜRK AÇIKLADI 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesini sahanın gerekliliğine uygun, alışılmadık ve öngörülemez düzeyde artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürdürdüğünün altını çizen Aktürk, “Bu kapsamda Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 54, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 360’ı Irak’ın, 442’si Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 802 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Kararlı operasyonlarımız sonucu Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist daha 21 Nisan’da Habur’daki hudut karakolumuza teslim olmuştur” ifadelerini kullandı.

HUDUT GÜVENLİĞİ

Aktürk, birliklerin imkân ve kabiliyetlerinin sürekli olarak geliştirildiği, dünya standartlarında ve teknoloji yoğunluklu sistemlerle korunan hudutlarda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü mensubu olmak üzere 284 şahsın yakalandığını, 2 bin 291 şahsın ise hududu geçemeden engellendiğini açıkladı. Aktürk, böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 2 bin 769’a, hududu geçemeden engellenen kişi sayısının da 48 bin 596’ya yükseldiğini açıkladı.

BİR SONRAKİ GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER TOPLANTISI TÜRKİYE'DE YAPILACAK

Türkiye ile Yunanistan heyetleri arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı'nın 22 Nisan’da Atina’da gerçekleştirildiğini ifade eden Aktürk, “Olumlu bir havada geçen toplantıda 2024 yılı boyunca daha önce mutabık kalınan Güven Artırıcı Önlemler ile 2025 yılı uygulama planında yer alacak faaliyetler ele alınmış, bir sonraki toplantının Türkiye’de icra edilmesi konusunda karara varılmıştır” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılar karşısında Türkiye’nin önceliğinin saldırıların durdurulması ve bölgesel barış adına kalıcı ateşkesin bir an önce tesis edilmesi olduğunu vurgulayan Aktürk, “Masum Filistinlilerin, özellikle çocukların öldürülmesinin ve yerlerinden edilmesinin hiçbir bahanesi olamaz. Hem bölge ülkeleri hem de uluslararası toplum yaşanan bu vahşet karşısında seslerini yükseltmeli, bu haksızlık ve hukuksuzluğun tüm dünyaya da yansıyabileceğini unutmamalıdır” şeklinde konuştu.
Aktürk, sözde Ermeni soykırımı olarak çarpıtılan olaylarda Ermeniler tarafından katledilen savunmasız ve masum Türkleri bir kez daha rahmetle andıklarının altını çizdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.