Hava Durumu

2 bin 120 terörist etkisiz hale getirildi!

Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece yıl içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 120’ye ulaştı

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 12:11
Kaynak: İHA
2 bin 120 terörist etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı, yıl içerisinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 120’ye ulaştığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görevli Tuğamiral Zeki Aktürk, Millî Savunma Bakanlığının devletin bekası, ülkenin savunma ve güvenliği için üstlenmiş olduğu görevleri büyük bir azim, kararlılık ve başarıyla yerine getirmeye, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için büyük bir şevk ve gayretle çalışmaya devam ettiğini belirtti.

14 HEDEF BAŞARIYLA İMHA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin; PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kesintisiz ve kararlı mücadelesi devam ettiğini ifade eden Aktürk, “Bu kapsamda Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil; son bir haftada 45 terörist etkisiz hâle getirilmiş, böylece yıl içerisinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 120’ye ulaşmıştır. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil’de bulunan terör hedeflerine yönelik 20 Aralık’ta icra edilen hava harekâtlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 14 hedef başarıyla imha edilmiştir. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir” dedi.
 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.