Nesrin Baş’tan tarihi zafer!

Milli güreşçi Nesrin Baş, U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda rakibini 10-0 yenerek bir kez daha dünya şampiyonu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2025 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2025 00:08

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu Nesrin Baş, bir kez daha adını altın harflerle yazdırdı. Kadınlar 68 kiloda mücadele eden Baş, finalde Ukraynalı Alina Shevchenko’yu 10-0 teknik üstünlükle mağlup ederek dünya şampiyonluğunu kazandı.

Turnuvaya etkileyici bir performansla başlayan milli güreşçi; ilk turda Polonyalı Karolina Domaszuk’u 11-0, çeyrek finalde Alman Gerda Barth’ı tuşla, yarı finalde ise Kırgız Gülnura Tashtenbekova’yı 8-6 yenerek finale yükselmişti.

Nesrin Baş, U23 kategorisinde üst üste dördüncü kez finale çıkma başarısını gösterirken, bu süreçte 3 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak dünya güreş tarihinde bir ilke imza attı. Ayrıca büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği bulunan Baş, kariyerinin beşinci dünya madalyasını elde etti.

Aynı şampiyonada kadınlar 55 kiloda mindere çıkan Tuba Demir ise finalde Kazakistanlı Shugyla Omırbek’e 12-8 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.