Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran’dan ayrılık mesajı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, kadın futbol takımının şampiyonluk müsabakasının ardından yaptığı açıklamada, görev süresinin sonuna geldiklerini belirterek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2026 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2026 19:19

Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı'nın Ünye Kadın Spor Kulübü'nü 8-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştığı karşılaşmanın ardından, kupa töreni için sahaya inen başkan Sadettin Saran basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Görevde kaldıkları 7 aylık süreci değerlendiren Saran, kulüpten ayrılık sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"EN FAZLA KUPA KAZANAN YÖNETİM OLABİLİRİZ"

Sarı-lacivertli kulübün bu sezon farklı branşlarda elde ettiği başarılara dikkat çeken Sadettin Saran, erkek basketbol takımının Avrupa Ligi'nde (EuroLeague) şampiyon olması durumunda, kulüp tarihinin en fazla kupa kazanan yönetim kurulu olacaklarını ifade etti.

Görev süresi boyunca yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten Saran, şu ifadeleri kullandı:

"Bir kupa daha alırsak galiba en çok kupa alan yönetim oluyoruz. Bu 7 ay çok çabuk geçti. Güzel bir ekip oluşturduk. Gecemizi gündüzümüzü verdik. Buradan ayrılırken kimse Sadettinci olarak ayrılmıyor, hepimiz Fenerbahçe için ayrıldık. Bizden sonra gelenlere destek olacağız."

YÖNETİMDEN 19 MAYIS VE ŞAMPİYONLUK VURGUSU

Fenerbahçe Kadın Futbol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Danabaş ise elde edilen ilk şampiyonluğun tarihi bir önem taşıdığını vurguladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda gelen bu başarının anlamlı olduğunu belirten Danabaş, Başkan Sadettin Saran’ın sezon boyunca takıma verdiği büyük desteğe teşekkür ederek şükranlarını sundu.