Teknik direktör Bülent Uygun’un bir süredir hastalıkla mücadele eden kızı Almina Tude Uygun, yaşamını yitirdi. Almina Tude Uygun, 2024 yılının ağustos ayında şeker komasına girerek hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştı.
Ailesi ve sevenlerini derin bir üzüntüye boğan acı haber, futbol dünyasında da büyük üzüntüyle karşılandı.
BAKAN BAK'TAN AÇIKLAMAGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Eski millî futbolcu, teknik direktör Bülent Uygun’un kıymetli kızı Almina Tude Uygun’un vefatını üzüntüyle öğrendim. Almina Tude kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.
CENAZESİ 26 NİSAN’DA SAPANCA’DA DEFNEDİLECEKSivasspor kulübü de Almina Tude Uygun’un vefatına dair bir açıklama yaparak, “Eski teknik direktörümüz Bülent Uygun’un kıymetli kızı Almina Tude Uygun’un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Başta Bülent Uygun olmak üzere, değerli ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” şeklinde başsağlığı mesajı yayınladı. Ayrıca, merhume Almina Tude Uygun'un cenazesi 26 Nisan Cumartesi günü, ikindi namazına müteakip Sapanca Merkez Aile Mezarlığı'na defnedilecektir.
TFF’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJITürkiye Futbol Federasyonu (TFF) de vefat haberine ilişkin bir mesaj yayınlayarak, “Federasyonumuzda İdari İşler Uzmanı olarak görev yapan Almina Tude Uygun’un vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. A Millî Takımımızda da forma giyen teknik direktör Bülent Uygun'un kızı olan Almina Uygun, bir süredir tedavi görüyordu. Merhume Almina Tude Uygun'a Allah’tan rahmet, Sayın Bülent Uygun’a, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz” açıklamasını yaptı.