
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti istişare toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Leman Dergisi’nde yayımlanan ve Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürü sert sözlerle eleştirdi. "Bu, sadece bir karikatür değil, açıkça nefret suçudur" diyen Çelik, Avrupa’da artan İslamofobik saldırılara da dikkat çekerek, "Bu eylemleri lanetliyoruz. Avrupa polisinin bu tür provokasyonlara güvenlik kalkanı oluşturması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.
“KUTSALLARA SAYGI İNSANLIK ONURUDUR”Tepkisini dile getiren Çelik, sadece İslam’ın değil tüm kutsal değerlerin korunması gerektiğine işaret etti. “Vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyet son derece değerlidir. Bu bir inanca, bir topluma, bir millete karşı yapılmış saygısızlıktır. Dünkü olaylar, insanlık değerlerine sahip çıkmanın bir göstergesiydi” dedi.
4 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMASöz konusu karikatürün ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Dini değerlere alenen hakaret suçlamasıyla Leman dergisinin genel yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü ve karikatürü çizen sanatçı dahil toplam 4 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hiçbir özgürlük bir inancın kutsalını aşağılamaya hak vermez. Bu tür çirkin mizahlar toplumsal barışı da tehdit eder” dedi.
CUMHURBAŞKANI DEM PARTİ HEYETİYLE GÖRÜŞECEKAçıklamasında güncel siyasi gelişmelere de değinen Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki hafta DEM Parti heyetini kabul edeceğini ve “Terörsüz Türkiye” vizyonu doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi.
AB'YE ELEŞTİRİ: “TÜRKİYE'SİZ GÜVENLİK TANIMI OLAMAZ”Avrupa Birliği’nin Türkiye ile olan ilişkilerindeki vizyon eksikliğine de değinen Ömer Çelik, “Avrupa, Türkiye'siz bir güvenlik stratejisi oluşturamaz. Türkiye, Avrupa'nın güvenliğinde kilit roldedir” ifadelerini kullandı.
— Ömer Çelik (@omerrcelik) July 1, 2025