Kekik deyip geçmeyin

Kekik'in sinirsel gerginliği gideren, mikropları öldüren, ağrıları kesen bir çok özelliği var.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://bursahayat.com.tr/

Yemeklere lezzet katan kekik neredeyse her derde deva. Kekiğin yararlarından bazıları şöyle: DİŞ AĞRILARINDA: Kekik yağı ağrıyan dişe konulduğunda rahatlama sağlar. Kulunç ağrılarında: Yağını ağrıyan yerlere sürüp ovalamak etkili olacaktır. SANCILARDA: Kuru kekik kaynamış suya katılıp demlenerek içildiğinde ağrılara iyi gelir. Soğuk algınlığında: Kekik yağından birkaç damlayı bir kesme şekere damlatıp yemek soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. AKNE TEDAVİSİ: Can sıkan sivilceleri temizleyici ve iyileştirici etkileri görülür. İLTİHAPLARDA: Gırtlak ve bademcik iltihaplarında iyileştirici özelliği vardır. ÖKSÜRÜK: Üst solunum yolları rahatsızlıklarında gargara biçiminde kullanılmalıdır. ROMATİZMA: Akciğer ve bronşlar, mide ve bağırsaklar kekiğin başlıca kullanım alanlarıdır. Boğmaca, öksürük, astım, sinir sistemi zafiyeti, romatizma ve birçok hastalıklara karşı çay içiminin yanı sıra kekik banyoları da çok yararlıdır. Mikrop kırıcı bir bitkidir. İltihaplı yaraları temizlerken kekik kullanılabilir.