
Uzun süredir karaciğer yetmezliği tedavisi gören oyuncu Ufuk Özkan, Medipol Sağlık Grubu Organ Nakli Bölümü’nde 11 saat süren zorlu bir ameliyattan geçti. Doktorlar, ameliyatın başarıyla tamamlandığını ve Özkan’ın durumunun iyi olduğunu belirtti.
DONÖR GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ SALİH KIVIRCIK OLDUNakil ameliyatını Prof. Dr. Murat Dayangaç, Prof. Dr. Onur Yaprak ve Doç. Dr. Cenk Şimşek’ten oluşan ekip gerçekleştirdi. Görüntü yönetmeni Salih Kıvırcık’ın donör olduğu ameliyat, Türkiye’de yakından takip edilen bir operasyon olarak dikkat çekti.
DOKTORLARDAN AÇIKLAMALARProf. Dr. Onur Yaprak, ameliyatın sorunsuz geçtiğini vurgulayarak, “Türkiye’nin dört gözle beklediği ameliyatı bugün gerçekleştirdik. Ameliyat sırasında beklenmeyen herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadık” dedi. Yaprak, Özkan’ın geceyi yoğun bakımda geçireceğini, yarın uyandırma aşamasının uygulanacağını belirterek, normal şartlarda yoğun bakım süresinin 1-2 gün, hastanede yatış süresinin ise 2-3 hafta olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Murat Dayangaç ise, “Tüm cerrahi ekibimizle hem verici hem de alıcı ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Zorlu bir ameliyattı ve yaklaşık 10-11 saat sürdü. Daha önce cerrahi geçirmiş hastamız olduğu için operasyon uzun sürdü, ancak tüm süreci başarılı biçimde tamamladık” açıklamasını yaptı.
SEVGİ VE DUALARINI YANLARINDA HİSSEDİYORLARYaklaşık 3 yıldır Özkan’ın sağlık sürecini yakından takip ettiklerini aktaran Prof. Dr. Yaprak, “Bu süreçte kendisinin ne kadar çok sevildiğini hem bizlere hem de ailesine ulaşan mesajlar sayesinde yakından hissettik. Ameliyat sürecinde dualarıyla yanımızda olan tüm sevenlerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.