
Yalova’nın Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi’nde, 26 Eylül’de 6 katlı bir binanın teras katındaki evinin penceresinden düşerek yaşamını yitiren Gül Tut’un ölümüyle ilgili soruşturma genişliyor. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, “kasten öldürme” şüphesiyle gözaltına alınan Tut’un kızı Tuğyan Ülkem Gülter’in yanı sıra olay günü aynı odada bulunan arkadaşı Sultan Nur Ulu’nun babası Arif Ulu da Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gözaltına alındı.
Arif Ulu’nun geçmişte çeşitli suçlardan adli kaydının olduğu ve denetimli serbestlik uygulamasına tabi tutulduğu ortaya çıktı.
Ayrıca Gülter ve Ulu’nun İstanbul’da oldukları dönemde evde bulunan bir kişi ile ulaşımlarını organize eden bir kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı beşe yükseldi.
"DOSYADA GİZLİLİK KARARI VAR"Bu arada, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında basın yayın organlarına yansıyan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) raporuna ilişkin gizlilik kararı bulunduğunu, söz konusu rapora kimsenin ulaşamayacağını belirtti.
Öksüz, basın yayın organlarında birçok yanlış bilginin verildiğini, bundan dolayı kamuoyunda yanlış kanaat oluştuğuna işaret ederek, "Kimsenin bir rapora ulaştığı yok. Dosyada gizlilik kararı var. Gizli tutuyoruz. Henüz gerçeği anlatan yok" değerlendirmesinde bulundu.
Sanatçı Gül Tut'un ölümüne ilişkin süreçte en başından itibaren düşme veya intihar kanaatinde olmadıklarına dikkati çeken Öksüz, olayı şüpheli olarak değerlendirip araştırdıklarını dile getirdi.
Başsavcı Öksüz, gözaltındaki kişilerin şu ana kadar konuşmadığını ve olayla ilgili gerçeği henüz anlatmadıklarını sözlerine ekledi.