Yola çıkacaklar dikkat! | Türkiye geneli yol durumu | 17 Nisan 2026

Karayolları Genel Müdürlüğü, 17 Nisan 2026 itibarıyla Türkiye genelindeki yol durumunu paylaştı. 1915 Çanakkale Köprüsü başta olmak üzere Ankara-Konya ve İzmir Otoyolu gibi ana arterlerde başlatılan çalışmalar seyahat sürelerini etkileyebilir. İşte yola çıkacakların bilmesi gereken 10 kritik nokta.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2026 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2026 09:06

Karayolları Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğü güzergahları içeren günlük bültenini yayımladı. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte hız kazanan çalışmalar kapsamında, birçok otoyol ve devlet yolunda trafik akışı kontrollü olarak sağlanıyor.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDE 1 AY SÜRECEK MESAİ

Haftanın en önemli duyurusu 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geldi. Köprüde planlanan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 15 Nisan itibarıyla trafik düzenlemesine gidildi. 22 Mayıs Cuma gününe kadar sürecek çalışmalar boyunca sürücülerin köprü üzerindeki trafik işaretlerine ve hız sınırlarına titizlikle uyması gerekiyor.

İZMİR OTOYOLU VE ANKARA-KONYA YOLUNDA ŞERİT KISITLAMASI

Otoyollarda konforu artırmak adına yürütülen çalışmalardan biri de Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda gerçekleşiyor. Balıkesir-İzmir kesiminde devam eden onarım nedeniyle İzmir istikameti trafiğe kapatılarak, akış karşı şeritten gidiş-geliş olarak sağlanıyor.

Benzer bir durum Ankara-Konya yolu için de geçerli. Gölbek Kavşağı mevkisindeki yapım çalışmaları sebebiyle Konya-Ankara istikameti tamamen kapatıldı. Bu bölgede ulaşım tek bir şeritten çift yönlü olarak veriliyor.

ARTVİN’DE TÜNELLERE BAKIM, BARTIN’DA ÜSTYAPI ONARIMI

Doğu Karadeniz’de seyahat edecekleri ilgilendiren önemli bir uyarı da Artvin-Erzurum yolu için yapıldı. Güzergah üzerindeki 20 ayrı tünelde elektrik ve elektronik sistem bakımları yapılıyor. 21 Nisan'a kadar her gün 08:00 ile 17:30 saatleri arasında bu tünellerde ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanacak.

Öte yandan Bartın-Karabük-Kastamonu yolunda da üstyapı onarımı nedeniyle Bartın istikameti trafiğe kapatılarak akış karşı yöne aktarıldı.