Türkiye'de gıda arzı tehlikede mi? DMM’den açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Orta Doğu’da 25. gününe giren çatışmaların Türkiye’de bir gübre krizine yol açtığı ve gıda güvenliğini tehdit ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2026 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2026 13:39

Bölgesel çatışmaların etkisiyle ortaya atılan "Türkiye’de gübre tedariki durdu, gıda arzı tehlikede" söylentilerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yalanlama geldi.

Savaşın 25. gününde ortaya çıkan bu iddiaların dezenformasyon ürünü olduğunu belirten merkez, tarımsal üretim zincirinde ve gıda arzında herhangi bir aksama yaşanmadığını duyurdu.

Yapılan açıklamada;

‘Bazı basın yayın organlarında yer alan “Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmeler nedeniyle Türkiye’de gübre krizi yaşandığı ve gıda arzının tehlikeye girdiği” iddiası dezenformasyon içermektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamalarda, Türkiye’de gübre tedarikine ilişkin herhangi bir sorun bulunmadığı, üretim süreçlerinin kesintisiz devam ettiği ve mevcut stokların yeterli olduğu açıkça ifade edilmiştir. Türkiye ayrıca farklı tedarik kanallarına da sahip olup; ilgili alanlardaki arz güvenliği kesintisiz şekilde sürdürülmektedir.

Kamuoyunun küresel gelişmeleri çarpıtarak panik ve kaos algısı oluşturmayı amaçlayan paylaşımlara karşı hassas olması, yalnızca resmî kaynaklarca yapılan açıklamaları dikkate alması önem arz etmektedir.’ ifadelerine yer verildi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan “Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmeler nedeniyle Türkiye’de gübre krizi yaşandığı ve gıda arzının tehlikeye girdiği” iddiası dezenformasyon içermektedir.Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamalarda, Türkiye’de gübre tedarikine… pic.twitter.com/siZDHHpUKz

— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) March 24, 2026