
Ramazan ayının bereketiyle gelen iftar sofraları, lezzetli yemeklerin yanı sıra tatlı krizlerine de çözüm arayanların buluşma noktası olur. Ancak yoğun tempoda iftar hazırlıkları içerisinde pratik ve hafif tatlılar arayışı da bir hayli önemlidir. İşte bu noktada, Güllabiye tarifi, hem pratikliğiyle hem de lezzetiyle iftar sonrası sofralarınıza neşe katacak bir seçenek sunuyor. Hem yapımı kolay, hem de malzemeleriyle herkesin evinde bulunan bu tatlı tarifiyle, iftar sonrası keyifli bir tatlı deneyimi yaşamaya hazır mısınız?
İftar sonrası için hem lezzetli hem pratik bir tatlı olan Güllabiye'nin tarifini detaylıca aktarayım:
Malzemeler:
1 su bardağı bal
1/2 su bardağı tereyağı
1/2 su bardağı kabuksuz badem (tuzsuz)
1 çay bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı gül suyu
Üzeri için:
1/2 tatlı kaşığı file Antep fıstığı
4-5 adet kurutulmuş gül yaprakları
Hazırlanışı:
Bir tavaya önce balı ekleyin ve kısık ateşte biraz ısınmasını bekleyin, ardından tereyağını ekleyin.
Nişasta ve suyu homojen bir şekilde karıştırılmış bir kapta hazırlayın.
Tereyağı ile bal birleştikten sonra, nişastalı su karışımını ekleyin ve ocağın altını kısık ateşte tutarak iyice karıştırın.
Karışım helva kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın.
Gül suyunu ve bademleri ekleyin, tekrar karıştırın ve ocağın altını kapatıp 2 dakika dinlendirin.
Son olarak, Güllabiye'yi Antep fıstığı ve kurutulmuş gül yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Notlar:
Güllabiye tarifi, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilir ve iftar sonrası için mükemmel bir lezzet alternatifi olabilir.
Bu tarifle isteğe bağlı olarak farklı süsleme malzemeleri de kullanabilirsiniz.
Servis yapmadan önce Güllabiye'nin biraz soğumasını bekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!