
Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasındaki geleneksel bayramlaşma programı kapsamında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ni (DEM Parti) ziyaret etti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki heyette Genel Başkan Başdanışmanı Esma Özdaşlı ve MYK Üyesi Şahin Kartal da yer aldı. Ziyarette, karşı heyet olarak DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, Parti Meclisi Üyeleri Zeyno Bayramoğlu ve İhsan Seylan ev sahipliği yaptı.
“BU TOPRAKLARDA KARDEŞLİĞİ BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ”
Ziyaret sırasında konuşan Sadir Durmaz, Türkiye’nin uzun yıllardır farklı zorluklarla sınandığını ancak milletin birlikteliğinin her zaman sürdüğünü ifade etti. “Kırk yıl süren terör saldırılarına rağmen insanlar evlenmeye, aile kurmaya devam etti. Bu bağ, sadece sosyal değil aynı zamanda tarihi ve kültürel bir derinliğe sahip,” diyen Durmaz, Ziya Gökalp’in sözlerine atıfla ortak geçmişe vurgu yaptı.
“Kürt ve Türk halkı bu ülkenin iki can damarıdır. Aramızda kurulan gönül köprüsü siyasi tartışmalardan daha derindir,” diyen Durmaz, Türkiye’nin terörsüz bir geleceğe kavuşması adına yapılan çabalara işaret etti.
DEM PARTİ’DEN BARIŞ VE HUZUR VURGUSU
MHP heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, Türkiye’nin geleceği için umutlu olduklarını belirtti. “Bayramlar barış ve dayanışmanın sembolüdür. Bu ziyaret de yeni bir iklimin işareti olabilir,” diyen Tiryaki, silahlı çatışmalara ve kutuplaşmaya değil, huzur ve refaha odaklanılması gerektiğini söyledi.
Tiryaki, “Bu süreç tüm sorunları çözmese bile önemli bir başlangıç olabilir. Güçlü bir Türkiye için birlikte yol almak zorundayız,” diyerek sürece destek verdiklerini ve toplumsal uzlaşıya önem verdiklerini ifade etti.
Ziyaretin ardından taraflar iyi dileklerini iletirken, görüşmeye katılan basın mensuplarının da bayramı kutlandı.