
Tutuklanan televizyon programcısı ve eski HaberTürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Ersoy ve 7 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
İddianamede, Ersoy’un “suç örgütü kurma ve yönetme”, “11 kez nitelikli cinsel saldırı”, “yasaklı veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” ve “yasaklı madde kullanımını kolaylaştırma” suçlarından cezalandırılması talep edildi.
“ÖRGÜT LİDERİ” İDDİASI DİKKAT ÇEKTİSavcılık tarafından hazırlanan dosyada Mehmet Akif Ersoy’un “örgüt lideri” olarak tanımlandığı belirtildi. Aynı iddianamede 6 kişinin ise “örgüt üyesi” olarak yer aldığı ifade edildi.
Şüpheliler arasında Mustafa Manaz, Ahmet Göçmez, Nurullah Mahmut Dündar, Taner Çağlı, Tolga Aykut ve Ufuk Tetik isimlerinin bulunduğu aktarıldı.
AĞIR SUÇLAMALAR: CİNSEL SALDIRI VE YASAKLI MADDE İDDİALARIİddianamede, Ersoy hakkında “nitelikli cinsel saldırı (11 kez)” dahil olmak üzere 4 ayrı suçlama yer aldı. Ayrıca yasaklı madde ticareti ve kullanımını kolaylaştırma iddialarının da dosyada bulunduğu bildirildi.
Savcılık, şüphelilerin birlikte hareket ederek suç işledikleri yönünde değerlendirme yaptı.
SORUŞTURMA SÜRECİ GÖZALTI VE TUTUKLAMAYLA BAŞLADIMehmet Akif Ersoy, 9 Aralık 2025’te yürütülen yasaklı madde soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, ertesi gün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturma sürecinde televizyon kanalı da açıklama yaparak Ersoy’un görevinden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.
SAVCILIĞIN SEVK YAZISINDA DİKKAT ÇEKEN İDDİALARİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın mahkemeye gönderdiği sevk yazısında, şüphelilerin yasaklı madde kullanımına ortam sağladığı, bazı kadınlara yasaklı madde temin edildiği ve cinsel ilişki organizasyonlarına zemin hazırlandığı iddialarına yer verildi.
Ayrıca Ersoy’un, çevresindeki kişiler aracılığıyla maddi ve sektörel çıkar sağladığı öne sürüldü.
YARGI SÜRECİ BAŞLIYORHazırlanan iddianamenin kabul edilmesi halinde dava süreci İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak. Şüpheliler, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.