
Kocaeli'nin yapı stokuna yönelik endişeler artıyor. Son olarak Darıca ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Kosova Sokak’ta bulunan 3 katlı bir konutta, taşıyıcı kolonlarda ciddi çatlaklar ihbar edildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen AFAD, itfaiye ve polis ekipleri, herhangi bir risk oluşmaması adına binayı tedbir amacıyla tahliye etti. 40 yıllık olduğu belirtilen yapıda incelemeler sürerken, komşu binalarda da çatlaklar olduğu bilgisi tedirginliği artırdı.
SAKİNLERİ DURUMU FARK EDİNCE ALARM ZİLLERİ ÇALDIEdinilen bilgilere göre, çatlakları ilk olarak binada ikamet eden bir vatandaşın yeğeninin fark etmesiyle durum yetkililere bildirildi. İkamet edenlerden Mürsel Çiftçi, binanın 40 yılı aşkın bir süredir ayakta olduğunu belirterek, "Çatlama izlerini yeğenimiz görmüş. Sıvalarda da çatlak oluşmuş ve iyice açılmış. Biz de evi boşaltacağız" ifadelerini kullandı.
Ekipler, tahliye edilen binanın taşıyıcı sistemini mercek altına alırken, yapının zemini ve çevresiyle ilgili detaylı incelemeler yürütüyor. Yapılan ilk gözlemlerde, boşaltılan binanın hemen yanındaki komşu yapıda da benzer çatlakların olduğu tespit edildi ve bu durum, bölgedeki yapı güvenliği konusunda ek incelemeleri gerekli kıldı.