
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Prof. Dr. İlber Ortaylı için Fatih Camii’nde gerçekleştirilecek cenaze töreni kapsamında alınacak trafik önlemlerini duyurdu. Yarın sabah saatlerinde başlayacak olan kısıtlamalar, program sona erene kadar devam edecek.
SABAH 09.00 İTİBARIYLA 10 NOKTA KAPATILACAK
Emniyetten yapılan açıklamaya göre, yarın saat 09.00’dan itibaren törenin gerçekleştirileceği bölgeye çıkan şu yollar araç trafiğine kapalı olacak:
İtfaiye Caddesi
Büyük Karaman Caddesi
Mıhçılar Caddesi
Aslanhane Sokak
Manisalı Fırın Sokak
Taylasan Sokak
Hulusi Noyan Sokak
Nalbant Demir Sokak
Hattat Nazif Sokak
Fatih Türbesi Sokak
ALTERNATİF GÜZERGAHLAR BELİRLENDİ
Trafik akışının aksamaması adına sürücülerin kapalı yollar yerine belirlenen alternatif rotaları kullanması istendi. Bu kapsamda, bölgedeki trafik yükünü hafifletmek amacıyla Kız Taşı Caddesi ve Haydar Bey Caddesi alternatif güzergahlar olarak kullanılabilecek.
Trafik ekiplerinin tören süresince bölgede yönlendirme yapacağı ve programın bitiminin ardından yolların kademeli olarak trafiğe açılacağı bildirildi.