
İstanbul’da yürütülen FETÖ operasyonunda, ASSAN Group’un sahibi Emin Öner ile genel müdür Gürcan Okumuş tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen askeri casusluk soruşturması kapsamında, FETÖ ile bağlantılı oldukları ve casusluk faaliyeti yürüttükleri iddiasıyla gözaltına alınan Öner ve Okumuş’un adli işlemleri tamamlandı. İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verildi.
Emin Öner hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma veya çalma” suçlarından işlem yapıldı. Genel müdür Gürcan Okumuş ise “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme ve hile ile alma” suçlamalarıyla tutuklandı.
Soruşturma kapsamında, ASSAN Group bünyesinde faaliyet gösteren 10 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum atandı. Şüpheliler 27 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı.