
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Faruk Acar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden sert tepki gösterdi. Acar, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde siyasi polemiklere girmekten özellikle kaçındıklarını vurgulayarak, muhalefetin söylemlerini eleştirdi.
“BUGÜN SİYASET KONUŞULMAZ DİYEREK SUSTUK”Acar, paylaşımında depremde hayatını kaybeden vatandaşlara ve geride kalan acılı ailelere duyulan saygı gereği sessiz kaldıklarını belirterek, “Kaybettiğimiz canlara duyduğumuz saygıdan, edebimizden ‘bugün siyaset konuşulmaz’ diyerek sustuk. Ancak gerçekle bağını koparmış bir muhalefet genel başkanıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.
“11 ŞEHİR YENİDEN İNŞA EDİLDİ”Deprem sonrası yürütülen çalışmalara dikkat çeken Acar, Türkiye’nin tarihin en ağır afetlerinden biriyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Acar, “455 bin konutla, 11 şehri neredeyse köyleriyle birlikte yeniden inşa ettik. Bu olağanüstü süreci tüm dünya hayranlıkla izlerken, verilen emeği ve fedakârlığı takdir etti” dedi.
MUHALEFETE ‘SAHA’ ELEŞTİRİSİMuhalefetin deprem bölgesini yeterince tanımadığını savunan Acar, “Felaketin büyüklüğünü sahada gerçek anlamda görmedikleri için şehirlerimizin hangi emeklerle ayağa kaldırıldığını da idrak edemiyorlar” sözleriyle eleştirilerini sürdürdü.
“ACIYI SİYASETE ALET EDEN ANLAYIŞ”Acar, açıklamasında deprem üzerinden siyaset yapılmasına sert ifadelerle karşı çıktı. “Onca emeğe rağmen hakkı teslim etmek yerine siyasi cambazlığa devam edenler şunu bilmeli; bu millet samimiyetsizliğe de istismara da prim vermez” diyen Acar, acının propaganda malzemesi haline getirilmesini eleştirdi.
“MİLLETİN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ”Açıklamasının sonunda değerlendirmeyi milletin vicdanına bıraktıklarını belirten Acar, bu yaklaşımın siyasi karşılığının olmayacağını ifade ederek, “Bu tavır, çaresizliğin en gürültülü halidir ve milletin nazarında hiçbir karşılık bulmayacaktır” ifadelerini kullandı.