
Türkiye gündeminde uzun süredir tartışılan ve tüketicileri endişelendiren önemli bir konu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın düzenli olarak yayımladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi...
Bu listelerde, tüketicilerin sağlığını tehlikeye atan, etiket bilgilerine uymayan ve çeşitli maddelerle karıştırılan ürünler bulunuyor.
ETLİ EKMEK SATAN FİRMA ŞOKE ETTİ'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesine eklenen bir etli ekmek satan firma, büyük şaşkınlık yarattı.
Konya Meram’da bulunan restoran, etli ekmek iç harcında yapılan incelemeler sonucunda, "Deri Dokusu", "Kanatlı Eti" ve "Sakatat (Kalp)" gibi maddelerin tespit edilmesiyle gündeme geldi.
MALZEMELER ETİKET BİLGİLERİYLE UYUMSUZBu durum, restoranın kullandığı malzemelerin, etiket bilgileriyle uyumsuz olduğu ve tüketicilerin sağlığını tehdit edebileceği endişesini doğurdu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, söz konusu firmanın ürünlerini 'taklit ve tağşiş' kategorisinde değerlendirerek listeye ekledi.
Bu olay, gıda güvenliği konusunda tüketicilerde daha fazla şüpheye yol açarken, denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.