Ekrem İmamoğlu ‘Siyasal Casusluk’ suçlamasıyla tutuklandı

Görevinden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yürütülen ‘siyasal casusluk’ soruşturması kapsamında çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. Aynı dosyada adı geçen stratejist Necati Özkan ve gazeteci Merdan Yanardağ da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2025 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2025 08:14

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi tamamlandı.

Savcılık, İmamoğlu’nu “siyasal casusluk” suçlamasıyla tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yoğun güvenlik önlemleri altında ifade veren İmamoğlu, sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOSYADAKİ DİĞER İSİMLERDE TUTUKLANDI

İmamoğlu’nun yanı sıra aynı soruşturma kapsamında stratejist Necati Özkan, gazeteci Merdan Yanardağ, teknoloji yatırımcısı Hüseyin Gün ve şüpheli Melih Geçek de gözaltına alınmıştı.

Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden Özkan ve Yanardağ, İmamoğlu ile birlikte nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, üç ismin de “siyasal casusluk” suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.