EGM 2026 atama sonuçları açıklandı: 19 bin 96 personelin görev yeri değişti

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 2026 yılı genel atama dönemi kapsamında 19 bin 96 polis personelinin görev yerinin değiştirildiğini duyurdu. Atamalar kapsamında amir ve polis memurları yeni görev yerlerine atanırken, sonuçlar sistem üzerinden erişime açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2026 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2026 22:28

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2026 yılı Genel Atama Dönemi kapsamında yapılan yer değişikliği işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Buna göre, başkomiser ve alt rütbelerde görev yapan personelin atamaları sonuçlandırıldı.

EGM’nin sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede, sürecin kapsamına ilişkin detaylar da paylaşıldı.

19 BİNDEN FAZLA PERSONELİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Açıklamaya göre toplam 19 bin 96 personelin ataması gerçekleştirildi. Bu kapsamda 1.528 amir (başkomiser ve alt rütbeler) ve 17 bin 568 polis memuru eni görev yerlerine atandı.

Yetkililer, atamaların teşkilatın ihtiyaçları ve hizmet verimliliği doğrultusunda yapıldığını belirtti.

BAKAN ÇİFTÇİ’DEN “HAYIRLI OLSUN” MESAJI

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, atamalara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Çiftçi, emniyet teşkilatı mensuplarının fedakârca görev yaptığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

Polislerin milletin huzuru, devletin güvenliği ve kamu düzeni için aynı azim ve kararlılıkla görev yapmayı sürdüreceğini belirtti. Ayrıca atamaların personel ve aileleri için hayırlı olmasını diledi.

SONUÇLAR SİSTEM ÜZERİNDEN SORGULANABİLECEK

EGM Personel Daire Başkanlığı, atama sonuçlarının Personel Bilgi Sistemi üzerinden erişime açıldığını duyurdu.

Ayrıca ataması yapılan personelin sistemde kayıtlı cep telefonlarına “Atama işleminiz gerçekleşmiştir” mesajının saat 18.00 itibarıyla kademeli olarak gönderileceği bildirildi.

EMNİYET TEŞKİLATINDA YENİ DÖNEM

Yapılan atamaların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev dağılımının yeniden şekillendiği belirtilirken, yeni görev yerlerine atanan personelin kısa süre içinde görevlerine başlaması bekleniyor.