Diyanet açıkladı: 2027 hac başvuruları için tarihler belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2027 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 18 Mayıs itibarıyla başlayacağını duyurdu. Hacı adayları işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2026 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2026 23:50

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan resmi açıklamaya göre, 2027 yılında hacca gitmek üzere ilk defa başvuru yapacak olan veya geçmiş yıllardaki kayıtlarını yenilemek isteyen vatandaşlar için takvim belirlendi.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINACAK

Hacı adayları, ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 18 Mayıs - 19 Haziran tarihleri arasında, kuruma gitmeye gerek kalmaksızın e-Devist platformu üzerinden dijital olarak tamamlayabilecekler. Belirtilen tarihler arasında işlemlerini güncellemeyen adayların mevcut haklarının durumu ve detaylı süreç kuralları ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bilgi sisteminde yer alacak.