
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, konuşmasına tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik ederek başladı.
Bayramların birlik ve dayanışma duygusunu güçlendirdiğini ifade eden Erdoğan, bu yıl da milletin kenetlenme ruhunu güçlü şekilde ortaya koyduğunu söyledi.
TRAFİK KAZALARINDA 70 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİBayram tatili sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 günlük tatilde yaşanan trafik kazalarında 70 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.
Erdoğan, hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dilerken, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Alınan önlemler sayesinde kazaların ve can kayıplarının önceki yıllara göre azaldığını da ifade etti.
Türkiye’nin ulaşım altyapısında son 23 yılda büyük bir dönüşüm yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölünmüş yol uzunluğunun 6 bin 101 kilometreden 30 bin 51 kilometreye çıktığını söyledi.
Otoyol, köprü, viyadük ve tünel yatırımlarında da ciddi artış yaşandığını ifade eden Erdoğan, 2002’de 26 olan havalimanı sayısının bugün 58’e yükseldiğini belirtti. İstanbul Havalimanı’nın ise günlük uçuş rekoru kırdığına dikkat çekti.
Erdoğan ayrıca, hızlı tren hatlarının 2 bin 251 kilometreye ulaştığını ve bayram sürecinde 322 bin yolcu tarafından kullanıldığını açıkladı.
“TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİR”Türkiye’nin savunma sanayii, diplomasi ve ekonomi alanlarında güçlü bir konuma ulaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin artık bölgesinde istikrar sağlayan bir güç haline geldiğini söyledi.
Erdoğan, Türkiye’nin krizlerin çözümünde aranan bir ülke konumuna geldiğini belirterek, bu başarının arkasında milletin desteği ve kararlı kadroların bulunduğunu vurguladı.
İSTANBUL VE AYASOFYA VURGUSUKonuşmasında İstanbul’un fethine ve Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına da değinen Erdoğan, bu adımın tarihi bir dönüşüm olduğunu ifade etti.
Ayasofya’nın yeniden asli kimliğine kavuştuğunu söyleyen Erdoğan, İstanbul’un Türk ve İslam kimliğinin kıyamete kadar devam edeceğini belirtti.
Ana muhalefet partisi içindeki tartışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuların hükümetin gündeminde yer almadığını söyledi.
Erdoğan, “Ana muhalefet partisi içindeki tartışmaların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor” ifadelerini kullanarak, hükümetin önceliğinin ülkenin geleceği ve milletin refahı olduğunu vurguladı.
TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİKonuşmasının sonunda Türkiye Yüzyılı vizyonuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve beraberliğin korunması halinde Türkiye’nin tüm hedeflerine ulaşacağını söyledi.
Erdoğan, hükümetin çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, Türkiye’nin daha güçlü bir geleceğe doğru ilerlediğini ifade etti.