
Şair ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek’in en önemli tiyatro eserlerinden biri olan "Bir Adam Yaratmak", beyaz perdeye taşındı. Filmin görkemli galası, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
KÜLTÜR VE SANAT DÜNYASI AKM’DE BULUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gala törenine eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Gösterimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da eşlik etti. Necip Fazıl Kısakürek’in düşünce dünyasını ve insanın varoluş sancılarını konu alan eserin sinema uyarlaması, izleyicilerden büyük ilgi gördü.
YÖNETMENDEN ANLAMLI HEDİYE
Gala programı kapsamında filmin yönetmeni Murat Çeri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile bir araya geldi. Yönetmen Çeri, projenin hayata geçirilme süreci hakkında bilgi verirken, günün anısına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan’a özel bir hediye takdiminde bulundu.
Türk sineması için sezonun en dikkat çeken yapımlarından biri olması beklenen "Bir Adam Yaratmak", usta yazarın felsefi derinliğini modern sinema diliyle izleyiciye sunmayı hedefliyor.