Bursa'da sarf edilen sözler yargıya taşındı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır hakkında, 19 Ekim’de partisinin Bursa İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler nedeniyle harekete geçti. Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 250 bin liralık manevi tazminat davası açılırken, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan da suç duyurusunda bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2025 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2025 14:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın 19 Ekim'de Bursa İl Kongresi'nde Cumhurbaşkanını hedef alan "mesnetsiz ithamları ve hakaretamiz ifadeleri" nedeniyle hukuki süreci başlattıklarını bildirdi.

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır'ın 19 Ekim 2025 tarihinde Bursa İl Kongresinde yaptığı konuşmada; Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan mesnetsiz ithamları ve hakaretamiz ifadeleri nedeniyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 250bin TL'lik manevi tazminat davası açılmıştır.…

— Hüseyin Aydın (@hsynaydn) October 21, 2025

Avukat Aydın, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 250 bin liralık manevi tazminat davası açtıklarını ve eş zamanlı olarak "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: SÖZLER İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRLARINI AŞTI

Konuşmanın ardından ilk hukukî hamle ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan gelmişti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Başarır hakkında resen soruşturma başlattığını duyurmuştu. Bakan Tunç, Başarır’ın sözlerinin "ifade özgürlüğü sınırlarını aşan, çirkin, yakışıksız ve doğrudan kişilik haklarına saldırı niteliğinde" olduğunu vurgulayarak, "Hiç kimse nefret, hakaret ve iftira dilini meşru gösteremez" ifadesini kullanmıştı.

AK PARTİ KURMAYLARINDAN BAŞARIR'A ORTAK TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın Bursa'da kullandığı ifadelere, AK Parti ve hükümetin üst düzey isimlerinden peş peşe sert tepkiler geldi. Bu tepkiler, konunun siyaset gündemindeki ağırlığını ortaya koydu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP adına konuşanların ahlaktan yoksun söylemi, siyasetin ve demokrasinin tüm değerlerine saldırganlığa dönüşmüştür" diyerek ifadeleri kınadı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ise eleştirinin hakaret sarmalına dönüştürülmesinin demokrasiye ağır zarar verdiğini belirterek, "CHP’nin alışkanlık haline getirdiği bu öfke nöbeti hali milletimiz tarafından da mahkum edilmektedir" yorumunu yaptı.

EFKAN ALA VE ALİ İHSAN YAVUZ: KİN KUSMAK VE SEVİYESİZLİK

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Başarır'ın hitap biçimini "seviyesiz" olarak nitelendirerek, tavrın siyaseti fikir mücadelesinden nefret arenasına dönüştürdüğünü söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da bu tür söylemleri şiddetle reddettiklerini vurgulayarak, "Milletimiz, her seçimde bu zihniyete gereken cevabı sandıkta vermiş, vermeye de inşallah devam edecektir" ifadeleriyle tepki gösterdi.