Bilgisayarlara yüzde 20 bandrol ücreti geliyor

TRT, bilgisayar ve tabletlerdeki yüzde 4’lük bandrol ücretini yüzde 20’ye çıkarmayı planlıyor. Düzenleme kabul edilirse, “toplama bilgisayarlar” da bu uygulamaya dahil edilecek ve fiyatlar en az yüzde 20 artacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2025 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2025 17:44

TRT, bilgisayar ve tabletlerde uygulanan mevcut yüzde 4’lük bandrol ücretini yüzde 20’ye çıkarmaya hazırlanıyor. Taslağı tamamlanarak Meclis’e sunulan yeni düzenleme kabul edilirse, halk arasında “toplama bilgisayar” olarak bilinen ve hazır sistem şeklinde satılan ürünlerden de yüzde 20 oranında bandrol ücreti alınacak.

BİLGİSAYAR FİYATLARI ARTABİLİR

Teknoloji içerik üreticisi Recep Baltaş, düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde bilgisayar fiyatlarının en az yüzde 20 oranında artacağını söyledi. Baltaş, “TRT, radyo alıcısı dahi bulunmayan toplama bilgisayarlardan bile bandrol bedeli almak istiyor. Bu durum, aslında bir tür ‘TV vergisi’nin bilgisayarlara da yansıtılması anlamına geliyor. Gerçekten şaşırtıcı bir adım,” ifadelerini kullandı.