
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin yeni yılda %25,49 oranında artırılmasının öngörüldüğünü açıkladı.
Uraloğlu, katıldığı bir televizyon programında, yeni yılda köprü ve otoyol geçiş ücretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türkiye’deki otoyolların yaklaşık yarısının KGM tarafından işletildiğini vurgulayan Uraloğlu, şunları ifade etti:
"KGM'nin işlettiği otoyollardan geçiş için alınacak ücreti artırmadaki yaklaşımımız yeniden değerleme oranı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'mız yeniden değerleme oranını yayınladı, artışı o oranda yapmayı öngörüyoruz. Diğer yap-işlet-devret modeliyle yapılan otoyollarda ise sözleşmedeki durumumuza bakacağız. Çünkü onlar doğrudan yabancı para birimleriyle ilişkilendirildiği için ona bakacağız. Bazen yüzde 10 düzenleme yapabiliriz. Yeniden değerleme oranı yine elimizde olacak. Bir de enflasyon geçen seneden bugüne ne oldu, ona bakarız. Ayrıca mutlaka enflasyonun ulaşımı etkileyen miktarı ne kadardır, bunları dikkate alarak bir düzenleme yaparız."
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 27 Kasım 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı.
Tebliğe göre, 2025 yılı için yeniden değerleme oranı %25,49 olarak belirlendi ve 2026 yılından itibaren vergi, harç ve cezaların bu oran doğrultusunda artırılacağı duyuruldu.