Rusya'dan iki günlük ateşkes!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası’na karşı elde ettiği galibiyetin kutlandığı Zafer Günü sebebiyle önemli bir adım attı. Bu kapsamlı kutlamalar çerçevesinde, 8 ve 9 Mayıs tarihlerini kapsayacak şekilde Ukrayna’da ateşkes ilan edildiği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2026 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2026 08:47

Ukrayna ile Rusya arasında patlak veren ve üç yılı geride bırakan savaşta, çözüm arayışları sonuçsuz kalırken Moskova’dan sürpriz bir "son dakika" açıklaması geldi.

UKRAYNA’DA GEÇİCİ ATEŞKES KARARI

Rusya Savunma Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla Ukrayna’da geçici ateşkes kararı alındığını bildirdi.

Yapılan resmi açıklamada, "Başkomutanın kararıyla, Zafer Günü kutlamaları kapsamında 8-9 Mayıs tarihlerinde ateşkes ilan edilmiştir; Ukrayna tarafının da bu karara riayet etmesini bekliyoruz" denildi.