Rusya'dan ihlal sonrası tehlikeli hamle!

Ankara, Su-34 tipi Rus bombardıman uçağının Türkiye hava sahasını ihlâl etmesinin ardından Moskova'dan izahat beklerken, Rusya Savunma Bakanlığı'nın olası hava düellosuna karşı Suriye'deki Lazkiye Havaüssü'ne dört modern Su-35 avcı uçağı gönderdiği ortaya çıktı. NATO standartlarına göre; "Flanker E+" olarak bilinen Su-35 çok amaçlı avcı uçağının elektronik parazit üreten donanım taşıdığı da kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://bursahayat.com.tr/

İddia, Rus Kommersant gazetesine ait... Rusya Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde, "Suriye ile Türkiye arasında havada olası sıcak çatışma ihtimaline karşı Lazkiye'deki Hmeymim Üssü'ne 4 adet Su-35 savaş uçağı takviyesi yapıldı. Beşinci nesil savaş uçaklarına yakın 4++ sınıfına giren bu uçaklar Hazar üzerinden ve sırasıyla İran ve Irak topraklarından geçerek Suriye'deki üsse nakledildi" dendi.

UÇAK SAYISI 70'E YÜKSELDİ 30 Ocak tarihinde gerçekleştiği belirtilen nakil işleminin yine Tu-154M nakliye uçağından çekilmiş görüntüleri de yayınlanırken, haberde, "Yeni savaş uçaklarının üzerlerinde elektronik muharebe aracı, düşman uçaklarına hedef şaşırtmaya yarayan "Hibina-M" düzeneğinin monte edildiği de gözleniyor" ifadesi kullanıldı. Kommersant, 4 uçak da eklenince Lazkiye'deki Rus uçak filosunun 70'e ulaştığını yazdı.